Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
"nemčići" uveli poludnevni boravak, uskoro i jednosmjenska nastava

Najstarija gradska škola uvodi velike promjene

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Pred učenicima i zaposlenicima koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski izazovna je jesen. Kao što je s krajem prošle školske godine ravnatelj Darko Sočev najavljivao, a na svečanosti prigodom obilježavanja Dana škole i potvrdio, ova će školska ustanova u školskoj godini 2023./2024. doživjeti velike promjene i steći uvjete za uvođenje jednosmjenske nastave, ali tek za dio učenika. Budući da je škola ograničena s prostorom, od ove će školske godine učenici viših razreda pohađati jednosmjensku, odnosno jutarnju smjenu, dok će učenici razredne nastave, od prvog do četvrtog razreda, i nadalje na nastavu dolaziti u različitim smjenskim turnusima, jedan tjedan ujutro, jedan popodne.

Ljetna pauza iskorištena je za zahtjevne građevinske radove koji su gotovo pri kraju, a s kojima je škola proširena za pet dodatnih učionica. Školu Antun Nemčić Gostovinski u novoj će školskoj godini polaziti 706 učenika. Dobar dio učenika već će ove školske godine osjetiti blagodati jednosmjenske nastava, odnosno jutarnje smjene koja će uvelike promijeniti njihov životni ritam i popraviti kvalitetu svakodnevice.

Radilo se tijekom ljetnih mjeseci u školskog zgradi od podruma pa do krova, potvrdio nam je ravnatelj Sočev te pojasnio kako su se podrumski prostori prenamijenili u nove učionice, a isto tako, u učionicu je prenamijenjen i dosadašnji prostor EU kutka u prizemlju škole. Ukupno je stvoreno pet novih učionica koje bi trebale zadovoljiti trenutne potrebe.

No, iako su građevinski radovi u samom finišu, s početkom nove nastavne godine neće biti moguće sve staviti u funkciju.

– S prvim polugodištem počinjemo s pružanjem usluge poludnevnog boravka. Na papiru imamo prijavljeno 57 učenika nižih razreda. Dio će ih boraviti u knjižnici, a dio u prenamijenjenim podrumskim prostorima. Nakon što završimo građevinske radove, predstoji nam onaj najzahtjevniji dio, a to je nabavka namještaja za nove učionice. Za jednu učionicu namještaj imamo, a ostale moramo potpuno opremiti. To će sigurno potrajati pa je datum kad ćemo se prebaciti na jednosmjensku nastavu još uvijek nepoznat, no vjerujem da će se to dogoditi najkasnije s početkom drugog polugodišta. Pred nama je jedna vrlo izazovna jesen, no nisam zabrinut, sve će se posložiti u hodu bez većih problema, siguran sam – kazao je Sočev. Do prebacivanja učenika viših u jednu smjenu, potrebno je nabaviti oko 70 klupa, četiri nove ploče, isto toliko pametnih televizora te još nekih detalja koji čine standardnu opremu za jednu školsku učionicu. Da bi kompletna škola mogla funkcionirati u jednoj smjeni potrebna je nadogradnja prostora, o čemu će odluku na koncu donijeti osnivač, Grad Koprivnica.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Damir Jagić predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja:

Samodostatnost Hrvatske u svinjskom mesu nije 50 nego 20 posto, a svinjetinu ćemo uskoro plaćati suhim zlatom

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Upišite pojam koji želite pretraživati