Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nastavak nadogradnje vrtića

Nakon jaslica, osigurat će prostor za još dvije odgojne skupine

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općina Kloštar Podravski namjerava novom nadogradnjom povećati vrtićke kapacitete. Nedavno je završena nadogradnja vrtićke zgrade u Oderjanu s prostorijom namijenjenom za formiranje jasličke skupine.

– Trenutno vrtić ima jednu mješovitu odgojnu skupinu za 25 mališana, a od jeseni i nove pedagoške godine dobit ćemo i jasličku skupinu u kojoj se prema pedagoškim standardima može upisati 12 mališana. Radovi na nadogradnji za jasličku skupinu su završeni i još se samo čeka tehnički pregled i uporabna dozvola tako da će se u upisnom roku moći upisati i djeca starosti od jedne do dvije godine – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

U drugoj fazi vrtić će dobiti prostor za još dvije odgojne skupine. Za novu nadogradnju Općina je dobila 363.000 eura od Ministarstva znanosti i obrazovanja i uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača radova. Plan je da ta nadogradnja završi u idućoj godini, čime će se kapacitet povećati za još 40 djece, što je dobra vijest za roditelje.

– Interes roditelja za smještaj djece u vrtić postoji i to nas posebno veseli jer je pokazatelj da se poboljšava demografska slika. Zato smo prvo Društveni dom u Oderjanu preuredili i prenamijenili u vrtićku zgradu, a nadogradnjama želimo stvoriti potrebne kapacitete za smještaj mališana. Očekujemo da će već od ljeta krenuti radovi na novoj nadogradnji, a realizacijom i te investicije otvorit će se još dvije odgojne skupine za djecu od tri do sedam godina – zaključio je Siniša Pavlović.

FOTO: Općina Kloštar Podravski

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati