Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
STIGLE VIJESTI IZ BOLNICE

Nakon napisa o trovanju popularnim pićem, iz KBC Rijeka potvrdili da su zaprimili pacijenta s ozljedom jednjaka

Poruke prilično uznemiravajućeg sadržaja jučer su počele kružiti internetom, a pojavila se i jedna glasovna poruka, navodno zdravstvene djelatnice koja upozorava ljude da ne piju popularnu mineralnu vodu Romerquelle, tvrtke Coca cola zbog navodnog trovanja.

– U jako kratkom roku imali smo trovanje romerquelleom kod dva mlada pacijenta… Spržen im je jednjak i želudac.., a lik koji radi u Coca coli kaže da su se cijevi u tvornici prale kiselinom koju nisu dobro isprali prije nego što su ponovno počeli puniti boce. Ne zna se je li cijeli šleper u pitanju ili tri boce… tako da molim te reci svima da ne piju niti colu niti romerquelle jer je hrvatska podružnica firme napravila veliko sranje, stoji u glasovnoj poruci.

Iako se činilo da je netko htio izazvati paniku, KBC Rijeka za Jutarnji je upravo potvrdio da su zaprimili na bolnički odjel osobu pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

– Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije – rekli su iz KBC Rijeka.

Iz Ministarstva zdravstva kažu kako nisu nadležni u slučaju navodnog trovanja vodom Romerquelle s obzirom da je sanitarna inspekcija od 1. travnja 2019. u sastavu Državnog inspektorata i ista je nadležna za provođenje službenih kontrola. Prema dostupnim informacijama slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu preuzeo je DORH i Ministarstvo unutarnjih poslova, a sanitarna inspekcija Državnog inspektorata uzela je uzorka predmetne vode radi utvrđivanja činjenica – kažu iz Ministarstva zdravstva, piše Jutarnji.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su za Novi list kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode poznatog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati