Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAJVEĆI USPJEH KOPRIVNIČKOG ŠAHA

Nakon osnovnoškolaca i gimnazijalci prvaci Hrvatske

Nakon što su koprivnički osnovnoškolci postali prvaci Hrvatske u  šahu to su ponovili i  koprivnički gimnazijalci, koji su donijeli kući zlato sa Državnog srednjoškolskog šahovskog prvenstva održanog u Poreču. Za gimnaziju Fran Galović nastupili su  Matej Zadro, Jan Horčićka, Eva Mihaljević, Emanuel Bunić i Ivano Miloš. Oni su među 24 ekipe iz cijele Hrvatske osvojili  prvo mjesto i postali prvaci Hrvatske. Voditelj ekipe bio je Ranko Gojković ,profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

– Svi osim Eve su aktivni članovi Šahovskih klubova „Podravka“ i „Koprivnica“ i natječu se u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Njihovom pojedinačnom i momčadskom uspjehu su kroz godine kontinuiranog rada i natjecanja doprinijeli treneri Krunoslav Novosel, Jurica Srbiš, Hrvoje Matijević i Matija Ostović- poručili su iz gimnazije Fran Galović.

Borba za prvo mjesto trajala je sve do same završnice turnira i to s ekipom I. Tehničke škole iz Zagreba. Dvije ekipa na kraju su imale isti broj bodova ali su koprivničanci bili bolji u ostalim kriterijima.

Osim toga, Eva Mihaljević je nagrađena fair play kartonom nakon dugog i napornog šahovskog tjedna – naime, kao seniorska reprezentativka dan prije Državnog prvenstva sudjelovala je na Europskom prvenstvu u Budvi i uložila trud i vrijeme da u vrlo kratkom roku dođe u Poreč kako bi nastupila i za svoje školsko sportsko društvo

Podsjetimo samo koji dan prije na istom mjestu na državnom šahovskom finalu  za Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski su nastupili  Petar Štefanec, Pavao Bunić, Petar Dimač, Grgur Zagrajski i Ivan Zagrajski te također postali prvaci Hrvatske.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OKOLNOSTI DOGAĐAJA SE UTVRĐUJU

Učenik pao s prvog kata ludbreške osnovne škole, teško je ozlijeđen

Dovršeno je kriminalističko istraživanje

Pokušaj ubojstva kod Đurđevca: Ispalio metak u mladića (24) koji je sjedio u kombiju

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati