Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon vijesti o uhićenju javila se i koprivnička policija: Oštetili državu za 52,4 milijuna kn!

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb i Sektorom za mobilne jedinice Carinske uprave Republike Hrvatske, u koordinaciji s USKOK-om, proveli su kriminalističko istraživanje nad 10 hrvatskih državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine, pomaganja u nedozvoljenoj trgovini, nedozvoljene proizvodnje i pomaganja u nedozvoljenoj proizvodnji, sve u sastavu zločinačkog udruženja.

-Utvrđena je sumnja da su se od 28. studenoga 2021. do studenoga ove godine povezali u zločinačko udruženje te u međusobnom dogovoru i međusobno podijeljenim ulogama nabavljali, kupovali i skladištili veće količine duhana u listu radi njegove daljnje obrade i preprodaje na ilegalnom tržištu rezanja i dodavanja aroma. Rezani duhan su potom pakirali u neoriginalne vrećice, neoznačene markicama Ministarstva financija, a potom su ga prodavali na ilegalnim tržištima u Hrvatskoj. Sumnja se da su osumnjičeni na ilegalnom tržištu prodali najmanje 61 tonu duhana, čime su Državni proračun Republike Hrvatske, na ime neplaćenih trošarina, oštetili za najmanje 52.4 milijuna kuna te ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 15.3 milijuna kuna, koju su međusobno podijelili ovisno o ulogama u zločinačkom udruženju – naveli su u policiji.

Tijekom završne akcije kriminalističkog istraživanja, po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, obavljene su pretrage osoba, prijevoznih sredstava, stanova, kuća i drugih prostora na zagrebačkom području i području Bjelovarsko-bilogorske županije, kojima se koriste osumnjičeni te je pronađeno i oduzeto 2,3 tone sitno rezanog duhan, 430 kg duhana u listu, 19.843 komada vrećica ispunjenih duhanom raznih oznaka proizvođača, 154.960,00 kuna i 53.090 eura, veća količina praznih vrećica za duhan, pištolj sa streljivom, razni strojevi za obradu i pakiranje duhana, vage i dr.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI