Napokon dugo očekivani rotor: Do kraja godine bit će pušten u promet

Izgradnja kružnog toka na jednom od najproblematičnijih raskrižja u gradu napokon kreće, najavili su to prije nekoliko tjedana iz gradske uprave te Hrvatskih cesta, koji su za medije održali kratku konferenciju. Podsjetimo, radi se o raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima, čije bi novo prometno rješenje trebalo riješiti sve sigurnosne probleme.

– Radi se ojednoj od točaka grada sa statistički najvećim brojem nesreća, vjerujemo da će ovime biti puno sigurnija i puno protočnija. Zamolit ću sve sugrađane i posjetitelje Grada za razumijevanje budući da će prometovanje kroz ovo raskrižje biti otežano, ali po završetku radova bit će nam svima puno bolje – rekao je u uvodnoj riječi gradonačelnik Mario Rajn, napomenuvši kako je promet u gradu općenito intenzivniji, pogotovo nakon izgradnje nadvožnjaka iznad željezničke pruge.

Budući da je ishođena građevinska dozvola, a i provedena javna nabava, može se krenuti s radovima. Novi rotor trebao bi biti izgrađen do kraja godine, potvrdio je to iz Hrvatskih cesta, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvoje Bobičanec.

– Radovi će trajati četiri mjeseca, investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač radova Poduzeće za ceste Bjelovar. Vrijednost investicije je 4,9 milijuna kuna. Također, molim sve sudionike da se pridržavaju privremene regulacije prometa tijekom izvođenja radova i vjerujemo da ćemo krajem studenog rotor pustiti u promet – rekao je Bobičanec.

Za vrijeme izvođenja radova, promet će se odvijati po posebnoj regulaciji, a s detaljima će javnost biti upoznata putem javnih glasila i službene stranice Grada Križevaca. 

FOTO Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI