Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Napokon popunjena ambulanta: U Rasinju stigla mlada liječnica

Ambulanta Doma zdravlja u Rasinji napokon je dobila liječnika, odnosno liječnicu, mladu Teu Zdunić iz Velikog Ravna, koja je s radom počela u ponedjeljak. Zasigurno će imati pune ruke posla jer u evidenciji ima 1360 pacijenata s područja općine.

– Završila sam nedavno medicinu, javila se na natječaj i evo me. Sretna sam što sam dobila priliku ovdje raditi. Nadam se da će pacijenti biti zadovoljni kako sa mnom, tako i ja s njima. Želja mi je da imamo normalnu i kvalitetnu suradnju. Pritom ne mislim samo na pacijente, nego i na ljekarnu, županijski Dom zdravlja i općinsku upravu – istaknula je dr. Tea Zdunić i dodala kako joj je ovo radno mjesto pravo ostvarenje snova zato što je htjela biti u nekoj manjoj ordinaciji, s manje ljudi, jer je i ona iz malog mjesta, Velikog Ravna.

Prvog radnog rada podršku su joj došli dati i predstavnici općinske uprave – načelnik Danimir Kolman, predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić i Krunoslav Belaj, ravnatelj Osnovne škole Andrije Palmovića, i donijeli bukete cvijeća.

– Imali smo i dosad liječnicu, ali kao umirovljenicu na pola radnog vremena i to nije bilo dovoljno za sve potrebe. Općina Rasinja je velika i ima mnogo pacijenata. Prvenstveno su to i staračka domaćinstva, a oni i puno češće koriste usluge liječnika. Zbog svega toga smo u suradnji sa županijskim Domom zdravlja bili u potrazi za novom liječnicom i drago nam je da nam je u ordinaciju došla mlada i ambiciozna Tea Zdunić – kazao je načelnik Danimir Kolman.

Dodao je kako će nova liječnica najmanje godinu dana biti u Rasinji kao zaposlenica Doma zdravlja, a ako se nakon toga ukaže prilika i dobije koncesiju, nije isključeno da ostane i privatno raditi. Općina Rasinja pomoći će s dodatkom na redovnu plaću novoj liječnici, a plan je da joj se osigura 30.000 kuna neto godišnje u općinskom proračunu.

Prvog radnog dana novoj liječnici u Rasinji puno sreće, također s buketom cvijeća, došla je poželjeti i ravnateljica koprivničko-križevačkog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.

FOTO: Općina Rasinja/Zvonimir Markač

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI