Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš grad diže novi kredit, i to od 10 milijuna kuna

Grad Đurđevac ovu će godinu zaključiti s još jednim kreditnim zaduženjem i to od čak 10 milijuna kuna. Odluku o novom kreditu gradski će vijećnici donijeti sutra, u utorak, a kako stranka Željka Lackovića ima apsolutnu većinu, nema sumnje da će se đurđevački trend podizanja kredita nastaviti.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Novi kredit na rok od deset godina uz kamatnu stopu od 1,47 posto planira se iskoristiti za gradski udio u projektima nadogradnje dječjeg vrtića i uređenje Trga svetog Jurja te za gradnju nogostupa po gradskim ulicama i obnovu cesta.

Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a

Novim zaduženjem Grad Đurđevac imat će čak sedam kredita te u narednih deset godina mora vratiti 52,3 milijuna kuna. Nema sumnje da će sutra, u utorak, na sjednici Gradskog vijeća predsjednik Željko Lacković i Hrvoje Janči isticati kako su gradske financije stabilne i da grad nije prezadužen.

No, oporba nije oduševljena novim kreditom i vijećnici SDP-a ne namjeravaju podržati tu odluku.

– Smatramo da je totalni apsurd opet dizati tako veliki dugoročni kredit u vrijeme povećanja kamatnih stopa, rekordne inflacije i energetske krize. Grad smo u županiji s najvećim postotkom socijalno ugroženih, a naši „Nezavisni“ su opet uzeli maha te odlučili da Đurđevac stvarno može biti, a i do daljnjeg ostati, najzaduženiji grad u Hrvatskoj – ističe Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a.

Gradonačelnik Janči je, dodaje on, u pet godina svog mandata kreditno zadužio grad više nego svi njegovi prethodnici. Prije dva mjeseca, kaže Fucak, gradonačelnik je rekao da su prioritet solarni paneli, a ne gradnja pješačkih staza i uređenje ulica.

– Nakon nepuna dva tjedna, izjavljuje da se ulazi u projekt uređenja glavnog trga. Kakva je to poruka prema javnosti, gdje je vjerodostojnost? To podsjeća na aferu Orasi kad je gradonačelnik u tri dana prezentirao dva različita demantija.

SDP podržava uređenje trga, ali ne tako da se u ovo vrijeme poskupljenja energenata i inflatornih pritisaka ide u kreditno zaduženje kako bi ušminkali centar grada – kaže Fucak.

Treba biti pošten, nastavlja on, i reći kako se u proteklih nekoliko godina u Đurđevcu dosta napravilo, no ako se fokus ulaganja gradske vlasti ne okrene sa šminke na gospodarstvo, to u budućnosti neće biti dobro.

– Ako imate malu plaću koju opterećujete kreditima kako biste se okolini prikazali da ste pet dana proveli na skupocjenom skijalištu u Italiji, jednom ćete bankrotirati. Previše novca se troši na projekte koji nisu rezultirali otvaranjem novih radnih mjesta, a poduzetnička zona i dalje zjapi prazna. Neka u grad dovedu investitore – poduzetnike, a zatim krenu u uljepšavanje grada – zaključio je Fucak.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati