Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš Grad povećao pomoć za rođenje djeteta, odsad čak 400 eura!

Grad Ludbreg još je lani povećao naknadu za novorođenče koja je tako umjesto dotadašnjih 2000 kuna povećana na 2500 kuna, dok će u 2023. godini ta naknada iznositi 400 eura što je dodatno povećanje i dobra vijesti za roditelje kojima će ovakav oblik pomoći sigurno dobro doći.  

Grad Ludbreg je u 2022. godini, doznajemo, primio 70 zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći za novorođenčad za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 172.500 kuna, odnosno 22.896 eura.

– Svjesni smo da se demografska politika ne zasniva na jednokratnoj pomoći i zato nastojimo biti podrška obiteljima od rođenja djeteta pa tijekom cijelog obrazovanja. Prošle godine u Ludbregu je otvoren i novi vrtić. Iako privatni, jednako sufinanciramo boravak djece u svim vrtićima. Naš gradski vrtić očekuje nova adaptacija i proširenje. U osnovnoj školi sjajno funkcionira produženi boravak, učenici na početku školske godine dobivaju bon za kupnju školskog pribora, za sve osnovnoškolce besplatan je i radni materijal, a stipendiramo srednjoškolce i studente – objašnjava gradonačelnik Bilić.

– Ponosni smo što ćemo prvi u Hrvatskoj imati Newton sobe. Od iznimne nam je važnosti što smo u suradnji s norveškim partnerima uspjeli dogovoriti ovaj zanimljivi projekt koji će biti okosnica obrazovanja u STEM području i to ne samo za djecu iz Osnovne škole Ludbreg već i za djecu iz susjednih općina – kaže gradonačelnik.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati