Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš grad srednjoškolcima daje 500 kuna za kupnju udžbenika!

Kako su rekli iz Grada Đurđevca, i u ovoj školskoj godini pomoći će roditeljima osnovnoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. No, dobra vijest slijedi i roditeljima srednjoškolaca…

-U proračunu za ovu godinu osigurali smo sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te nabavu radnih bilježnica i materijala za osnovnoškolce uključujući i učenike Područne škole Suha Katalena čiji osnivač nije Grad Đurđevac. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava udžbenike, dok će Grad Đurđevac u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kako se i ove godine sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500,00 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školskim klupama, tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

Inače, ovo je već osma godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica.

-Zaista će svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova, mislim da smo po tome jedinstveni u županiji – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Grad Đurđevac će prvašićima na prvi školski dan dati i nove pernice. U Gradu napominju kako će roditelji srednjoškolca, učenika Područne škole Suha Katalena i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnositi u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Prelazak preko pruge od danas je puno sigurniji

FOTO/VIDEO U promet pušten željezničko – cestovni prijelaz u Kloštru Podravskom

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati