Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš grad sufinancira obnovu i gradnju kuća, dosad pomogli 12 obitelji

Kako doznajemo, Grad Đurđevac i ove je godine u svom Proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje obnove i gradnju obiteljskih kuća, a putem niza donesenih mjera žele potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje grada i prigradskih naselja.

-Do sada je u ovoj godini isplaćeno ukupno 210.000 kuna bespovratnih sredstava za 12 obitelji po Programu obnove i gradnje, a još je pet zahtjeva u obradi te se čeka dostava dokumentacije o obavljenim radovima – navode u Gradu.

Sufinanciranje se odobrava mladim obiteljima za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća, te u slučaju kada vlasnik sruši postojeću te izgradi novu kuću u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura, a subvencija iznosi 25.000 kuna. Za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina odobrava se iznos od 25.000 kuna.

-Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 10.000 kn, dok je na stambenim zgradama to 5.000 kuna po stambenoj jedinici, a ista se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina – navode u gradskoj upravi.

-Program i mjere smo posložili prema interesu i potrebama naših sugrađana kako bi što veći broj obitelji mogao koristiti mjere za obnovu i gradnju jer razvoj grada i zajednice temelji se upravo na obiteljima koje se odlučuju na život u njemu – pojasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Zahtjevi se zaprimaju i dalje.

FOTO Grad Đurđevac

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI