Naš grad u potpunosti digitalizira sve usluge koje pruža građanima

Projektom ‘Digital Ludbreg’ digitalizirat će se usluge koje Grad pruža građanima i unaprijedit će se postojeći načini komuniciranja i rješavanja zahtjeva građana. Projekt je vrijedan gotovo 1,3 milijuna kuna, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati 500.000 kuna, a ostatak Grad Ludbreg.

– Planirane aktivnosti odnose se na postavljanje digitalne opreme kao što su infokiosci, interaktivni ekrani i senzori, izradu aplikacije i platformi za centralni nadzor digitalnog rješenja te povezivanje s hardverskom opremom, uvođenje digitalnih rješenja za građane i zaposlenike Grada Ludbrega i provedbu edukacije kao i aktivnosti informiranja i vidljivosti putem digitalnih medija – ističu u Gradu.

Ludbreg će ovim projektom povezati sustave javnih odnosno informatičkih servisa za pametne gradove putem IoT tehnologije sa sustavima koji su namijenjeni informiranju građana. Cilj je nabavkom tehnologije smanjiti negativni utjecaj na okoliš te s druge strane omogućiti građanima i poslovnim subjektima da takvu tehnologiju svakodnevno koriste. Dugoročno gledajući, Grad će implementirati osnovnu platformu za IoT pametne gradove koju će nadograđivati raznim pametnim rješenjima te je spojiti s informativnim sustavom koji će građanima biti dostupan preko sustava kioska, web stranica i mobilnih uređaja. Ovime se postavljaju temelji dugoročne digitalizacije djelatnosti i usluga koje se pružaju građanima, koje će se konstantno unapređivati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI