Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Naš grad u potpunosti digitalizira sve usluge koje pruža građanima

Projektom ‘Digital Ludbreg’ digitalizirat će se usluge koje Grad pruža građanima i unaprijedit će se postojeći načini komuniciranja i rješavanja zahtjeva građana. Projekt je vrijedan gotovo 1,3 milijuna kuna, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati 500.000 kuna, a ostatak Grad Ludbreg.

– Planirane aktivnosti odnose se na postavljanje digitalne opreme kao što su infokiosci, interaktivni ekrani i senzori, izradu aplikacije i platformi za centralni nadzor digitalnog rješenja te povezivanje s hardverskom opremom, uvođenje digitalnih rješenja za građane i zaposlenike Grada Ludbrega i provedbu edukacije kao i aktivnosti informiranja i vidljivosti putem digitalnih medija – ističu u Gradu.

Ludbreg će ovim projektom povezati sustave javnih odnosno informatičkih servisa za pametne gradove putem IoT tehnologije sa sustavima koji su namijenjeni informiranju građana. Cilj je nabavkom tehnologije smanjiti negativni utjecaj na okoliš te s druge strane omogućiti građanima i poslovnim subjektima da takvu tehnologiju svakodnevno koriste. Dugoročno gledajući, Grad će implementirati osnovnu platformu za IoT pametne gradove koju će nadograđivati raznim pametnim rješenjima te je spojiti s informativnim sustavom koji će građanima biti dostupan preko sustava kioska, web stranica i mobilnih uređaja. Ovime se postavljaju temelji dugoročne digitalizacije djelatnosti i usluga koje se pružaju građanima, koje će se konstantno unapređivati.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati