Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
neodgovorni građani ne čiste za svojim ljubimcima

Naša ulica nije pseći zahod, neki se očito prave grbavi

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Unatoč brojnim upozorenjima, molbama samih građana, pa i prijetnji kaznama komunalnog redara, brojni se vlasnici pasa i dalje ne pridržavaju obveze čišćenja iza svog psa. Ovih su nas dana na izmet pasa po ulicama, betonu i travnatim površinama uz pločnike ponovno upozorili stanovnici Ulice Miroslava Krleže u Koprivnici, iako nisu jedini čije su javne površine nagrđene ovim ne baš najugodnijim prizorima.

– Ulica Miroslava Krleže ima lijepo uređenu šetnicu, stazu za bicikliste između kojih se nalaze lijepi travnjaci, no prepuni su psećih ostataka. Lakše im je psa pustiti pa se kasnije, kad ih se prozove, prave grbavi – navela je jedna korisnica Facebooka u grupi Što vas žulja – Koprivnica, u kojoj se također povela rasprava na navedenu temu.

– Nije naša ulica pseći WC po kojoj slobodno šeću koprivnički psi. Kada želim pokupiti izmet iza svog psa, nerijetko mi se želudac prevrće u trenutku kada rukom zamahnem prema travi. Otkuda nekome pravo da u ime svoje ljubavi prema psima ostalima zagađuje život? – pita se u objavi navedena korisnica.

Iako poneki građani upozoravaju kako nekome psi zaista znaju odlutati kada vlasnik ne vidi, puno njih smatra kako većina izmeta ostane iza neodgovornih vlasnika koji jednostavno ne žele pokupiti izmet iza svog psa.

– Sve to nekako još mogu probaviti ako je neprimjetno i ne osjeti se smrad, no neki „poslovni“ građani godinama šeću svoje pse bez povodca. Oni znaju istovariti dobrih pola kile, dok oni samo lijepo odu – navodi jedan od raspravljača.

Podsjetimo kako je svaki vlasnik psa, prema Odluci u komunalnom redu, dužan čistiti iza svog ljubimca, inače je podložan kaznama. Grad je za to i osigurao posebne kante koje su predviđene upravo za pseći izmet. No, kao da mnogi građani zaboravljaju na to, ili im je teško u šetnju sa sobom ponijeti jednokratne rukavice i vrećice predviđene za njegovo prikupljanje, jedan je od zaključaka rasprave. – Svi mi volimo životinje, pa i pse, ali potrebna je odgovornost – slažu se svi sugovornici, uz zaključak kako građani i dalje nisu očito dovoljno osviješteni.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati