Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
neodgovorni građani ne čiste za svojim ljubimcima

Naša ulica nije pseći zahod, neki se očito prave grbavi

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Unatoč brojnim upozorenjima, molbama samih građana, pa i prijetnji kaznama komunalnog redara, brojni se vlasnici pasa i dalje ne pridržavaju obveze čišćenja iza svog psa. Ovih su nas dana na izmet pasa po ulicama, betonu i travnatim površinama uz pločnike ponovno upozorili stanovnici Ulice Miroslava Krleže u Koprivnici, iako nisu jedini čije su javne površine nagrđene ovim ne baš najugodnijim prizorima.

– Ulica Miroslava Krleže ima lijepo uređenu šetnicu, stazu za bicikliste između kojih se nalaze lijepi travnjaci, no prepuni su psećih ostataka. Lakše im je psa pustiti pa se kasnije, kad ih se prozove, prave grbavi – navela je jedna korisnica Facebooka u grupi Što vas žulja – Koprivnica, u kojoj se također povela rasprava na navedenu temu.

– Nije naša ulica pseći WC po kojoj slobodno šeću koprivnički psi. Kada želim pokupiti izmet iza svog psa, nerijetko mi se želudac prevrće u trenutku kada rukom zamahnem prema travi. Otkuda nekome pravo da u ime svoje ljubavi prema psima ostalima zagađuje život? – pita se u objavi navedena korisnica.

Iako poneki građani upozoravaju kako nekome psi zaista znaju odlutati kada vlasnik ne vidi, puno njih smatra kako većina izmeta ostane iza neodgovornih vlasnika koji jednostavno ne žele pokupiti izmet iza svog psa.

– Sve to nekako još mogu probaviti ako je neprimjetno i ne osjeti se smrad, no neki „poslovni“ građani godinama šeću svoje pse bez povodca. Oni znaju istovariti dobrih pola kile, dok oni samo lijepo odu – navodi jedan od raspravljača.

Podsjetimo kako je svaki vlasnik psa, prema Odluci u komunalnom redu, dužan čistiti iza svog ljubimca, inače je podložan kaznama. Grad je za to i osigurao posebne kante koje su predviđene upravo za pseći izmet. No, kao da mnogi građani zaboravljaju na to, ili im je teško u šetnju sa sobom ponijeti jednokratne rukavice i vrećice predviđene za njegovo prikupljanje, jedan je od zaključaka rasprave. – Svi mi volimo životinje, pa i pse, ali potrebna je odgovornost – slažu se svi sugovornici, uz zaključak kako građani i dalje nisu očito dovoljno osviješteni.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati