Naši izviđači uredili dječje igralište u Lovincu

Volonteri i voditelji Odreda izviđača Kamengrad sudjelovali su na 11. smotri izviđača Hrvatske koja se održana u Lovincu, a priredili su i završnu svečanost. Tijekom 15 dana boravka na smotri izviđači iz Koprivnice sudjelovali su na aktivnostima u centrima znanja na vodi, spašavanja, preživljavanja, planinarenja, biciklizma, prirodnjaštva, pionirstva, arheologije i astronomije. Također, domaćinima iz Lovinca za gostoprimstvo izviđači su se odužili radom u zajednici i uredili klupe i stolove na javnim prostorima te dječje igralište. Bili su na izletu u Cerovačkim špiljama, Svetom brdu na Velebitu, Kudinom mostu na Krupi i na Zrmanji. Tijekom smotre održao se u Festival vještina za život.

Smotra je okupila preko 2000 djece i mladih u dvotjednoj izviđačkoj avanturi. Od toga sudjelovalo je preko 1800 sudionika iz Hrvatske te preko 200 sudionika iz 7 europskih zemalja i Izraela. U organizaciji Smotre sudjelovalo je preko 200 mladih i odraslih volontera i izviđačkih voditelja i oko 50 izvoditelja programa iz partnerskih institucija i organizacija. Na smotri je sudjelovalo 50 izviđačkih udruga iz čitave Hrvatske na preko 30 terena – izviđačkih kampova smještenih širom općine Lovinac. Za sve sudionike ovo je bilo nezaboravno iskustvo.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI