Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MUČNE OBITELJSKE PRILIKE

Nasilni sin godinama maltretirao majku: “Puši ku*ac, ništ nemam… ništ mi ne daš”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Zaista mučna obiteljska priča dolazi nam iz jednog mjesta pored Ludbrega, gdje je nasilni sin godinama maltretirao svoju majku, vrijeđao je i fizički na nju nasrtao, a dužan nije ostao ni ostalim ukućanima.

Ova nasilnička priča trajala je, navodi sud, od sredine 2018. do 15. siječnja 2023. u kući u kojoj stanuje sa svojom majkom. Morao je biti svjestan da time nanosi fizičku i emocionalnu bol te vrijeđa dostojanstvo svoje majke.

– Pijan je često vikao na svoju majku, vrijeđao i psovao: “Je*o ti bog mater, puši ku*ac, ja ništ’ nemam, ništ’ mi nisi priuštila, ništ’ mi ne daš..”. Više puta ju je i odgurivao, razbijao inventar po kući – navodi se u presudi i dodaje kako je prilikom rasprava o obiteljskoj imovini govorio kako će „sve zgaziti kao štakore“, misleći na ostale članove obitelji.

Razlog? Ako bi netko drugi dobio nešto od imovine za koju je smatrao da mu pripada, rekao je da će sve politi benzinom i zapaliti. Naravno, njegova se majka osjećala poniženom i u strahu za svoj život i sigurnost.

Sud je na kraju ovog sina kaznio zatvorom u trajanju od godinu dana, no uz uvjet kušnje od dvije godine u kojem trajanju ne smije počiniti novo kazneno djelo. Također, produljene su mu i mjere opreza približavanja majci.

– Nisam baš u dobrim odnosima s majkom, imamo nesuglasice, no većina toga u optužbi ne stoji. Policija jednom nije intervenirala zbog sukoba s majkom, nego zbog moje sestre koja mi nije dozvolila da se automobilom odvezem iz dvorišta. Sad je trenutno u tijeku ostavinski postupak nakon smrti bake po majci pa zato među nama dolazi do svađa. Smatram da me majka i sestra žele oštetiti za imovinu koja mi pripada – kazao je. Priznao je da zna uputiti ružne riječi i psovke, ali da i ona njemu zna svašta reći. Rekao je i da zna popiti, ali da se ne može tvrditi da je svaki dan pijan, jer je zaposlen i uredno izvršava svoje radne obveze.

Njegova majka kazala je kako su svađe vezane uz njegov alkoholizam, te je tada i vrlo agresivan. Dodaje i da nerijetko u bijesu razbija inventar, autom je jednom srušio ogradu. Rekla je kako se boji okrivljenika jer ne zna što je u stanju učiniti kada je pijan, a njegovo stanje i agresija s godinama se samo pogoršavaju. – Pije, loše se ponaša prema majci, agresivan je kod rasprava o imovini, sve je to potvrdila majka, no ja ne živim s njima pa ne znam detalje – rekla je njegova sestra.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati