Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Natječaj za obnovu rasinjskog dvorca najesen, Križevcima novi Dom zdravlja!

Župan Darko Koren je s najbližim suradnicima danas izvijestio javnost o brojnim projektima koji su provedeni ili se provode na području naše županije. Najviše se ulagalo u obrazovanje, a dva su kapitalna projekta – gradnja pet sportskih dvorana i Centar kompetencija vrijedni oko 150 milijuna kuna.

U pripremi su, navedeno je još nekoliko projekata, a odobrena su zasad tri od sedam. Čeka se odluka još za financiranje ripreme projektne dokumentacije za učenički dom u Koprivnici, za gradnju nove srednje škole u Koprivnici, obnovu sportskog igrališta OŠ Gola te gradnju platforme u školi u Podravskim Sesvetama. Odobrena je instalacija fotonaponskog sustava na OŠ Kalnik, u OŠ Sokolovac te OŠ Kalinovac. Potpisan je ugovor za dogradnju PŠ Miholec vrijedan 1,1 milijun kuna.

-Planovi za jesen su, uz pomoć Razvojne agencije PORA-e, priprema dokumentacije za dogradnju i obnovu sedam škola, Gimnaziju u Križevcima, u Đurđevcu te osnovne škole Ferdinandovac, Drnje, Rasinja, Pod. Sesvete i Sv. I. Žabno – naveo je župan te dodao da se nadaju da rade i na izradi dokumentacije za dogradnju škole u Fodrovcu u Hlebinama, ali i gradnji škole u Koprivničkom Ivancu, gdje su dobili građevinsku dozvolu.

Od ostalih kapitalnih projekata, izdvaja se onaj u zdravstvu, energetska obnova središnje zgrade koprivničke bolnice vrijedna 30 milijuna kuna, gradnje i energetske obnove postojećih objekata Doma zdravlja u Križevcima za 27 milijuna kuna te digitalizacije Doma zdravlja koja će koštati 6,5 milijuna kuna. Na konferenciji za medije spomenuti su i brojni drugi projekti s područja kulture, gospodarstva, obrazovanja i zdravstva. Također, istaknuta je i uloga PORA-e koja je u prvih pola godine pružala stručnu pomoć u 90 projekata vrijednih 174 milijuna kuna. Samo za općine pripremljeno je 25 projekata vrijednih 40-ak milijuna kuna. Što je bitno, pripremaju se i za pozive iz Nacionalnog plana oporavka na jesen, a radi se o turizmu i obrazovanju. Tu imamo 10-ak projekata teških 200 milijuna kuna (Dvorac Inkey op.a.).
FOTO Ivica Barać

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati