Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Neimaština podravsku udovicu natjerala na pljačku nepokretne starice

– Siromaštvo i mizerna socijalna primanja očito su natjerali ovu 43-godišnju podravsku udovicu i majku jednog djeteta na teško kazneno djelo, zbog kojeg je upravo i nepravomoćno osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Optužili su je kako je u predblagdansko vrijeme opljačkala nemoćnu staricu u Kalinovcu. U optužnici je navedeno kako se sve dogodilo tijekom 21. prosinca 2021. u Kalinovcu. Žena je namjeravala nešto ukrasti, kažu na Sudu, pa je došla do obiteljske kuće mještanke Kalinovca.  

– U dnevnom boravku obiteljske kuće, gdje je ta žena zbog bolesti nepokretna ležala na krevetu, nudila joj je na prodaju deku. Mještanka je potom u ruke uzela svoj novčanik… – navodi se u presudi te dodaje kako je ova vidjela da je stanarka nepokretna te je odlučila iskoristiti priliku.

– Iz ruku joj je uzela novčanik, te je iz njega uzela i zadržala za sebe 2500 kuna ili otprilike 332 eura. Novčanik je potom odbacila na krevet gdje je bila nepokretna žena te je pobjegla iz kuće – ističu.

Ipak, naknadno je otkriveno o kome se radi. – Imali smo u vidu težinu počinjenog djela, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, da je okrivljena neosuđivana, bez zanimanja, majka jednog djeteta, te smo je osudili na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, na koju je primijenjena uvjetna osuda, tako da se kazna neće provesti ako okrivljena kroz vrijeme od dvije godine ne počini novo kazneno djelo – obrazloženje je Suda koji dodaje kako je ta kazna razmjerna okolnostima i težini djela.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati