Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Neimaština podravsku udovicu natjerala na pljačku nepokretne starice

– Siromaštvo i mizerna socijalna primanja očito su natjerali ovu 43-godišnju podravsku udovicu i majku jednog djeteta na teško kazneno djelo, zbog kojeg je upravo i nepravomoćno osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Optužili su je kako je u predblagdansko vrijeme opljačkala nemoćnu staricu u Kalinovcu. U optužnici je navedeno kako se sve dogodilo tijekom 21. prosinca 2021. u Kalinovcu. Žena je namjeravala nešto ukrasti, kažu na Sudu, pa je došla do obiteljske kuće mještanke Kalinovca.  

– U dnevnom boravku obiteljske kuće, gdje je ta žena zbog bolesti nepokretna ležala na krevetu, nudila joj je na prodaju deku. Mještanka je potom u ruke uzela svoj novčanik… – navodi se u presudi te dodaje kako je ova vidjela da je stanarka nepokretna te je odlučila iskoristiti priliku.

– Iz ruku joj je uzela novčanik, te je iz njega uzela i zadržala za sebe 2500 kuna ili otprilike 332 eura. Novčanik je potom odbacila na krevet gdje je bila nepokretna žena te je pobjegla iz kuće – ističu.

Ipak, naknadno je otkriveno o kome se radi. – Imali smo u vidu težinu počinjenog djela, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, da je okrivljena neosuđivana, bez zanimanja, majka jednog djeteta, te smo je osudili na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, na koju je primijenjena uvjetna osuda, tako da se kazna neće provesti ako okrivljena kroz vrijeme od dvije godine ne počini novo kazneno djelo – obrazloženje je Suda koji dodaje kako je ta kazna razmjerna okolnostima i težini djela.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI