Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
brojna ljekovita svojstva

Nema zdravijeg alkoholnog pića od ovog! Lijek je protiv anemije, impotencije, štiti srce i krvne žile…

Orahovac je vrlo fin liker koji se između ostaloga koristi i za liječenje brojnih zdravstvenih tegoba. Osim velike količine joda i vitamina B u kori zelenih oraha pronađen je i juglon koji ima dokazano antitumorsko djelovanje. Kombinacija mladih zelenih oraha i alkohola od davnina je poznati narodni lijek, ali naravno, nemojte zaboraviti da se i dalje radi alkoholnom piću, i da ne bi trebalo konzumirati više od jedne ili dvije čašice na dan.

Prvenstveno se može koristiti kao pomoć u radu štitnjače i hormona, a od davnina se koristi i za probavne probleme i zdravlje probavnog sustava. Ukoliko imate problem sa štitanjačkom orahovac nemojte piti na svoju ruku, već se prvo konzultirajte s liječnikom koji će vam reći smijete li piti ovaj liker.

Ovo je alkoholno piće dobar zaštitnik srca, krvnih žila i živčanog sustava, a postoje i neki dokazi o tome da može spriječiti pojavu paradontoze. Koristi se za njegu te zaštitu kože, uklanjanje akni i to na način da se problematično mjesto dobro očisti, na gazu stavi orahovac i nakon petnaestak minuta ispere. Stres i loša prehrana najčešći su uzroci problema sa želucem, a tu prednjače gastritis i čir, a orahovacu kombinaciji sa medom je odličan, ne samo u olakšavanju simptoma, već i u prevenciji. Velika količina vitamina B, C i E, kao i folne kiseline, uz Omega 3 masnoće i druge korisne minerale opskrbit će one koji boluju od anemije željezom i hemoglobinom. Dovoljno je uzeti jednu čašicu ujutro i navečer.

Međutim, ne bi ga trebale konzumirati trudnice, a budući da sadrži alkohol nikako ga nemojte konzumirati prije sjedanja za volan.

Orah je pun vitamina B1 i B2, koji tijelu trebaju za energiju i snagu, ali dobro utječu i na muški reproduktivni sustav. Jedan od razloga je visok sadržaj cinka koji je zaslužan za jačanje libida i povećanje seksualne moći. Kombinacija orahovače i meda je vrlo djelotvorna u liječenju potencije.

FOTO: fb

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Mnogima omiljena namirnica ustvari je vrlo zdrava: Prirodni je antidepresiv, snižava krvni tlak i nivo šećera u krvi

svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Šibenčanin Tomislav stotu dozu krvi darovao u koprivničkoj bolnici nazvanoj po njegovom pradjedu

neće ga biti od srpnja do listopada

Hrvatska farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu jednog poznatog anbitiotika

MOGUĆI DULJI PUT KOČENJA

Državni inspektorat ima važnu obavijest za vlasnike više od 10 modela BMW-a

MISLI NA ZDRAVLJE

Svi pored nje samo prolaze misleći da je običan korov: Ova je biljka lijek protiv glavobolje i grčeva, čisti krv, smiruje živce…

PONOVNO STAVLJANJE U PROMET

HALMED ima obavijest za građane vezano uz jedan poznati lijek


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati