Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Netko kolje kokoši, vlasnik kaže: “Pa ne može moj pas biti kriv baš za sve!”

Stanari dijela ulica Stjepana Radića i Ivana Đuriševića u širem središtu Đurđevca žale se da im isti pas, belgijski ovčar, kolje kokoši te da zbog njega nemaju hrabrosti prolaziti uz kuću njegova vlasnika. U više navrata, kažu oni, upozoravali su vlasnika psa, Mihaela , na probleme koje imaju zbog njegova psa te su se obratili i veterinarskoj inspekciji i komunalnom redaru. I dalje, tvrde oni, belgijski ovčar predstavlja opasnost, što im narušava svakodnevicu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nama je zaklao devet kokoši i već godinu i pol nemamo mira. Vlasnik nam je novčano nadoknadio štetu nakon što je njegov pas zaklao kokoši, ali to nije trajno rješenje. Imamo i fotografiju na kojoj se vidi da taj belgijski ovčar kolje kokoši – priča nam Lea Jakupčić.

Pas, tvrdi ona, predstavlja opasnost i za prolaznike koji izbjegavaju prolaziti pokraj kuće vlasnika belgijskog ovčara.

– Nažalost, nisu nam pomogle ni prijave veterinarskoj inspekciji i komunalnom redaru. Više ne znamo kome se obratiti pa smo odlučili javno progovoriti o svom problemu – kaže Lea Jakupčić.

Isti belgijski ovčar, kaže Franjo Pucan, u dva je navrata i na njegovu imanju zaklao kokoši. I on je upozorio vlasnika na taj problem.

– Mene ne zanima novčana naknada za štetu i samo želim da moje kokoši mogu biti bezbrižne u mom dvorištu – kaže Franjo Pucan.

Mihael Ivančan ističe kako njegov belgijski ovčar nije odgovoran za sve napade na kokoši koji su se dogodili u susjedstvu.

– Moj je pas jedanput napao kokoši i vlasniku sam nadoknadio štetu. Isto sam učinio i kad je pas moje djevojke, a ne moj belgijski ovčar, napravio štetu na imanju obitelji Jakupčić. Sad se po našim vrtovima motaju drugi psi, a stalno se okrivljuje mog belgijskog ovčara – kaže Mihael Ivančan.

Kako bi se izbjegle prozivke susjeda, dodaje on, povisio je i ogradu svog imanja na koju je postavio i električnog pastira za pse.

– Učinio sam sve da moj pas više ne može preskakati ogradu. Odgovorno tvrdim da unatrag šest mjeseci moj pas nikome nije napravio štetu. Nije točno ni da se građani boje prolaziti uz našu kuću jer imamo visoku ogradu koju ne može preskočiti, a nije jedini koji ponekad zalaje. Da svog psa držim prema propisima potvrdila je i veterinarska inspekcija i komunalni redar – zaključio je Mihael.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati