Nevenkin hobi: Restauracija anđela i našivavanje odmor su mi za dušu

Nevenka Catela (76) iz Koprivnice umirovljeničke dane krati restauracijom anđela i našivavanjem. Restauracijom se počela baviti prije sedam godina, a zahvaljujući njenoj mirnoći i strpljennju brojni kipići anđela, kao i svetaca, spašeni su od bacanja u otpad.

– Za restauraciju je potrebno puno strpljenja, pogotovo ako su kipići jako oštećeni. Obožavam kipiće anđela i svetaca i nije mi trebalo puno da usvojim tehniku restauriranja. Kad god naletim na oštećen kipić uzmem ga, a i moji prijatelji znaju za moj hobi pa mi i oni donose stvari za restauraciju – priča nam Nevenka Catela.

Ljetno vrijeme, dodaje ona, najviše koristi za našivavanje. Njeni stolnjaci prava su remek-djela pa je Nevenka ponosna i na taj hobi.

– Restauracija anđela i našivavanje moj su odmor za dušu i hvala Bogu da me ruke dobro služe pa još uvijek mogu raditi – zaključila je Nevenka Catela.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI