Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

NEVIĐENO Brao orahe ispod gradskog drveta, iz Grada mu poslali račun

Obrtnike koji svoje prostore imaju u poslovnom centru u Đurđevcu šokirao je račun koji je dobio jedan od njih, a izdan je od Grada Đurđevca, i to ni manje ni više nego za berbu oraha.

Naime, jedan od obrtnika (identitet poznat redakciji), pretprošlog je tjedna od djelatnika gradske uprave dobio račun na koji isprva nije obratio pozornost. Šok je uslijedio kad je obrtnik shvatio da je račun izdan za najam javne površine za berbu oraha.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Obrtnik koji je dobio račun odbio je dati bilo kakvu izjavu. Račun se vrlo brzo počeo dijeliti na društvenim mrežama, a dobila ga je i naša redakcija i s obzirom na to da ima pečat grada i potpis gradonačelnika, nema razloga sumnjati u njegovu vjerodostojnost.   

Taj obrtnik je, kažu nam naši dobro upućeni izvori, u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra, a to su očito „snimili“ i djelatnici gradske uprave jer njihovi uredi gledaju na taj prostor.

– Naš kolega ne bježi od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i djeca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili netko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene – pričaju nam obrtnici koji su željeli ostati anonimni kako zbog svojih izjava ne bi bili u nemilosti gradske uprave.       

Izdani račun nimalo ne upućuje na krivotvorinu

Obrtnik se odmah, kad je shvatio da je zapravo dobio račun za berbu oraha, obratio carini i državnom inspektoratu, no oni mu nisu mogli pomoći jer je račun izdao Grad Đurđevac.  

– Tek kad su nakon panike obrtnika krenuli negativni komentari na postupanje Grada, naš je kolega od djelatnika Grada dobio poziv da zanemari račun i da je riječ o šali. Nikome nije baš svejedno u ovo doba krize dobiti bilo kakav nenadani namet, a ako je to nekome šala, onda je za svaku osudu. Račun je imao sva službena obilježja i predao ga je djelatnik gradske uprave pa naš kolega nije imao razloga sumnjati da je riječ o šali. Ovo je još jedan sramotan potez gradske uprave, bilo da je riječ o stvarnom pokušaju naplate berbe nekoliko oraha ili o šali – kažu nam obrtnici.    

Iz ureda gradonačelnika Hrvoja Jančija dobili smo odgovor kako Grad Đurđevac ne izdaje niti je izdao račun po osnovi berbe oraha.

– Očito je riječ o neumjesnoj šali ili provokaciji. Ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, što predstavlja kazneno djelo – navode iz ureda gradonačelnika.

Ako u Gradskoj upravi nisu vidjeli niti evidentirali ovaj dokument, mi ga ovdje objavljujemo, točnije fotografiju istog, koju smo dobili od naših izvora. Kako je vidljivo, na dokumentu postoji službeni žig grada Đurđevca, potpis gradonačelnika, pa čak i poziv na broj na koji se treba uplatiti kazna.

Ako je ovo stvarno krivotvorina kako tvrde u Gradskoj upravi, radi se o vrlo ozbiljnom kaznenom djelu, a zanimljivo će biti vidjeti kako će se u ovom slučaju ponijeti Gradska uprava pa čak i policija, koja po službenoj dužnosti mora istražiti ovakve slučajeve.

Nadalje, ako je istina da su djelatnici Gradske uprave nagovarali obrtnika koji je dobio račun da isti zanemari, i da se izrazimo kolokvijano „zažmiriti na jedno oko“ onda je tu stvar dobila još jednu novu dimenziju. Naime, gradski djelatnici morali su ili zatražiti onoga tko je dobio račun da im ga preda te o tome obavijestiti policiju, ili uputiti samog vlasnika računa na tu instituciju. 

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

prometna nesreća u rasinji

VIDEO: Vozač Fiat Punta s 3,18 promila sletio u kanal


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati