Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nevjerojatna priča iz Podravine: “Samo želim da moja Dijana ima grob s imenom i prezimenom” 

Blanka Gregorić iz koprivničkog prigradskog naselja Reka već godinu dana se, kaže ona, bori za dostojno vječno počivalište svoje prerano preminule kćeri Dijane Vipotnik koja je živjela u izvanbračnoj zajednici s Karlom Heinzom Florekom. Dijana je pokopana pokraj njegove bivše supruge. Da stvar bude još kompliciranija, to je obiteljska grobnica Karlove bivše supruge, a na nadgrobnoj ploči ne spominje se Dijanino ime i prezime zbog čega je Blanka i krenula u bitku da njena kći ima dostojno vječno počivalište.      

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Šokirala mi je prerana smrt moje kćeri preklani u listopadu i kako je trebalo sve riješiti u samo dva dana, od šoka nisam bila prisebna i prihvatila sam prijedlog Karla Heinza da se pokopa u grobnicu gdje je i njegova bivša supruga – priča nam Blanka Gregorić.

Problemi su počeli, dodaje ona, kad je zatražila da se na nadgrobnu ploču upiše ime i prezime njene kćeri ili postavi mramorna mala ploča.

Blanka Gregorić bori se za dostojno vječno počivalište svoje prerano preminule kćeri              

– U međuvremenu je Karl Heinz našao novu ženu, Dragicu Tetec i ona je zapravo njemu gospodar i brani mu da nam izađe u susret. Čak smo suprug Mijo i ja sami dali izraditi malu mramornu ploču s Dijaninim imenom i prezimenom koju smo stavili na grobnicu, ali je ona vrlo brzo nestala, što smo prijavili i policiji – priča nam potresena Blanka Gregorić.

Nakon tog incidenta, dodaje Blanka, odlučila je sa suprugom podići kredit i kupiti grobno mjesto za svoju kćer, a platili su i izradu spomenika. No, za ekshumaciju Dijanina lijesa Blanka i Mijo moraju dobiti suglasnost Karla Heinza koji, tvrdi Blanka, ne želi potpisati potreban dokument.

– Sigurna sam da ga na to nagovara njegova nova supruga Dragica i da nam na taj način želi dodatno zagorčati život. Žalosno je da nakon godinu i dva mjeseca od smrti moje kćeri rodbina i prijatelji ne znaju gdje je zapravo njen grob jer nigdje nema njenog imena i prezimena na grobnici. Zato smo podigli kredit da joj osiguramo vječno počivalište i spomenik. Samo želim da moja kći ima grob s imenom i prezimenom tako da svi koji to žele mogu doći i odati joj počast. Ovako nitko, osim mene i Mije, zapravo ne zna gdje je pokopana – zaključila je potresena Blanka Gregorić.

Dragica Tetec tvrdi kako je Blanka nakon smrti kćeri izmanipulirala Karla Heinza

Dragica Tetec pak tvrdi da je prilikom Dijanine smrti njena majka Blanka zapravo izigrala Karla Heinza u namjeri da on podmiri sve troškove pogreba pa je tako i pokopana pokraj njegove bivše supruge.

– Karl Heinz slabije barata hrvatskim jezikom i nakon što je Dijana umrla, potpisao je sve što je od njega Blanka tražila. On ne dopušta da se na obiteljsku grobnicu bivše supruge stavi ime i prezime Dijane i Blanka je ta koja zapravo nas maltretira. Čim smo čuli za njihov zahtjev za ekshumaciju, pristali smo im izaći u susret i kad Karlu Heinzu zdravstvene prilike dozvole, otići ćemo do uprave groblja kako bi potpisao dokument za ekshumaciju – kaže Dragica Tetec.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI