Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
je li moguće!?

NEVJEROJATNO: Mladić od velečasnog iznudio gomilu novca, automobile i apartman na moru!

Nesvakidašnji slučaj iznude počeo je još 2019. godine kad je okrivljeni 26-godišnjak u prostorijama jednog župnog dvora, kako neslužbeno doznajemo, u Špišić Bukovici pokraj Virovitice, zatražio od velečasnog da mu u više navrata preda novac u iznosu od 100,00 do 500,00 kuna, govoreći da će nanijeti zlo sebi ili njemu ako mu ga ne preda, što je velečasni u strahu i učinio.

– Osnovano se sumnja da je jednom prilikom zatražio iznos od 30.000,00 kuna kako bi platio svoje dugove istovremeno prijeteći oštećeniku upotrebom noževa pa mu je on, u strahu za vlastiti život, predao iznos od 30.000,00 kuna, stoji u pripoćenju DORH-a.

Nadalje, u veljači 2019. u Ivanić Gradu, mladić je poslao velečasnom više SMS poruka u kojima je tražio da mu plati dugove prijeteći mu, a kako mu ovaj nije želio dati novac tako mu je poslao novu poruku prijetećeg sadržaja i zatim tražio da mu prepiše svoj osobni auto, što je oštećenik, u strahu, i učinio. Kasnije je ovaj nemilosrdni mladić prodao taj isti auto za 7.963,37 eura. 

Par mjeseci kasnije, u prostorijama drugog župnog dvora, tražio je novac za podmirenje dugova pa kada mu je velečasni koji je vjerojatno dobio premještaj u drugu župu, rekao da ga nema, tražio je od njega da mu prepiše svoj apartman u Dalmaciji na što nije pristao. Sumnja se da mu je potom zaprijetio ozljeđivanjem, točnije prislanjao užareni predmet na tijelo zbog čega je velečasni, u strahu za vlastiti život, 7. rujna 2019. kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju nekretnina, a mladić je navedenu darovanu vikendicu kasnije prodao i dobiveni novac od najmanje 50.000,00 eura zadržao za sebe.  

Također je u rujnu 2019. godine, okrivljenik je u prostorijama župnog dvora, već sad prilično opelješenom velečasnom rekao da je došao po drugi automobil i zaprijetio mu na što mu je ovaj zbog straha za vlastiti život, u listopadu 2019. prenio vlasništvo svog automobila, vrijednog oko 9.000,00 eura.

Par godina kasnije, u prosincu 2022., tijekom vožnje u automobilu na obilaznici grada Virovitice, mladić je uperio pištolj prema oštećeniku i uputio mu ozbiljne prijetnje koje su se odnosile na njegov život i živote njegovih bližnjih ako mu ne donese 57.000,00 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja. Velečasni je, u strahu za svoj život i živote bližnjih, predao okrivljeniku novčani iznos od 50.000,00 kuna.

Očito je tek nakon te prijetnje velečasni odlučio trogodišnje maltretiranje i iznude prijaviti policiji, a sad je protiv “zločestog mladića” Državno odvjetništvo pokrenulo istragu.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati