Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MIJENJA SE VIZURA CENTRA GRADA

Niču nove biciklističke staze i centar se “ozelenjuje”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Širi centar Križevaca uskoro bi mogao dobiti novu vizuru. Spreman s projekt kojim će se nadograditi mreža biciklističkih staza, ali i riješiti još jedan problem koji već duže vrijeme muči građane. Što se tiče pješačkih staza, Grad Križevci kreće u izgradnju 3,65 kilometara duge biciklističke infrastrukture.

– Radi se o dvosmjernoj biciklističkoj stazi uz postojeću pješačku, od željezničkog kolodvora do novog rotora na križanju Ulice Marcela Kiepacha, Ulice Ivana Gundulića i Ulice kralja Tomislava – napomenuli su u Gradu.

Također će se graditi obostrane biciklističke trake na kolniku od Trga J. J. Strossmayera i Trga A. Nemčića pa kroz Ulicu Ivana Zakmardija Dijankovečkog, što će uključiti i proširenje samog kolnika.

– Dvosmjerna biciklistička staza izgradit će se između prometnice i parka duž cijele istočne strane Ulice Franje Markovića, čime će se rasteretiti postojeća pješačka staza koja se nalazi uz kuće. Riječ je o projektu Grada vrijednom 397.864,57 eura s PDV-om, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati 80 posto, odnosno 318.291,66 eura s PDV-om – ističu u gradskoj upravi.

Nakon izgradnje ove infrastrukture počet će se rješavati još jedan problem na koji građani upozoravaju, a to je nedostatak zelenila u samom gradskom središtu. Već nas je nekolicina građana zamolila do upitamo gradsku upravu kani li se što po tom pitanju poduzeti. Pogotovo se to odnosi na popularni „Štros“.  

– Osim biciklističkih staza, na cijeloj ovoj dionici posadit će se stabla i grmlje, formirat će se odmorišta, a bitno je i naglasiti da će se i na Strossmayerovom trgu postaviti stabla, čime će građani biti zaštićeni od toplinskih valova. Ovim projektom proširit će se mreža za bicikliranje koja je trenutno neadekvatna jer ne pruža mogućnost nesmetanog mimoilaženja biciklista i pješaka, zbog čega su građani do sada bili nezadovoljni – naveli su u gradskoj upravi.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati