Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
loptica prebačena na državu

Ništa od studentskog doma, grad je raskinuo ugovor s privatnim izvođačem

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnički studenti i ove će akademske godine živjeti po sve skupljim privatnim stanovima jer je priča oko izgradnje studentskog doma koja je trajala tri i pol godine došla kraju, a da nije ni počela. Podsjećamo, Grad Koprivnica je u veljači 2020. godine potpisao Ugovor o izgradnji studentskog doma na području koprivničkog Kampusa. Posao je povjeren zagrebačkoj firmi ISTO student, čiji se direktor Josip Galinec obvezao posao dovršiti u roku od dvije godine.

Zgrada u Kampusu trebala je biti prenamijenjena u objekt u kojem bi svoj ležaj, s odvojenim blokovima za studentice i studente, imalo 80 polaznika Sveučilišta. Planirane su dvokrevetne sobe, dio ih je trebao biti prilagođen osobama s invaliditetom, s četirima novim kupaonicama i dvjema čajnim kuhinjama. Plan je bio tu, ali radovi nikada nisu počeli. Galinec se u međuvremenu na razne načine opravdavao i odugovlačio s početkom radova, među ostalim ga je usporila i pandemija koronavirusa, no i ona je prošla, ali prvu lopatu nismo dočekali.

Budući da se priča s ugovorenim izvođačem radova tri i pol godine od potpisa ugovora i čekanja nije pomakla s mrtve točke, gradska uprava s njim je raskinula ugovor.

Što dalje, pojasnio je gradonačelnik Jakšić.

– Grad Koprivnica jedini je grad koji ima sjedište sveučilišta koje je javno gdje država nije napravila studentski dom, a niti smo dobili učenički dom. Imali smo nekoliko pokušaja da se priča pomakne, prvi privatnik je odustao, drugi je ušao u priču prije pandemije. Imali smo uvjete i rokove, no nije došlo do prve lopate. Poslali smo dopis da ugovor ne vrijedi jer su svi rokovi probijeni. Nisam preveliki optimist, jer ako se u tri i pol godine ne dogodi ništa… Uspostavili smo komunikaciju s resornim ministarstvom. Država će uskoro raspisati natječaj za gradnju ovakvih objekata. Sigurno ćemo se javiti i nadam se da će odgovorni uvidjeti da do sada nismo uzeli niti dobili ni eura od države za gradnju doma – zaključio je Jakšić.

Isto je potvrdio Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever. – Spremni smo javiti se na natječaj, očekujem da će to biti uskoro kako bi čim prije riješili pitanje smještaja naših studenata – kazao je Tomiša.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

posljedica poplava

FOTO/VIDEO Kod Botova uklanjaju vagone koje je uništila Drava u nedavnoj poplavi

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

Upišite pojam koji želite pretraživati