Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
na proljeće ju možete ubrati sami

Niti jedna biljka ne snižava kolesterol kao ova

Bliži se proljeće, a s proljećem i sezona branja ljekovitog medvjeđeg luka. Kad za to dođe vrijeme, ukoliko ga mislite brati, to je najbolje učiniti u obližnjoj šumi, ako takve ima.

Medvjeđi ili divlji luk je samonikla biljka. Poznata je po svojstvu detoksikacije i pokazuje antibakterijska i antivirusna svojstva kao i povoljno djelovanje na snižavanje krvnog tlaka i kolesterola. Rješenje za produljeno uživanje u njegovoj ljekovitosti krije se u korištenju biljnih kapi. Medvjeđi luk funkcionira na način da se na njega vežu otrovi i masnoće iz krvi i krvnih žila pa se tako izbacuju iz tijela. Prikupljanjem masnoća iz organizma pomaže i u spuštanju lošeg kolesterola. Sve ovo povoljno djeluje na zdravlje srca te smanjuje rizik od nastanka srčanog udara.

Ljekoviti dijelovi biljke su mladi proljetni listovi te podzemne lukovice koje se skupljaju u ljetnim i jesenskim mjesecima.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati