Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

Četiri centimetra snijega koliko je tijekom noći prema riječima prognostičara napadalo na koprivničkom području za sada ne stvara probleme na gradskim ulicama. Koprivnička Zimska služba noćas je oko 1 sat krenula na teren s ralicama i traktorima kako bi ulice ujutro bile prohodne, a građani bez problema došli tamo gdje su trebali i naumili.

Prema riječima voditelja Dražena Marđetka, u noći se počelo posipavati sve gradske prometnice, njih 200 kilometara i 25 kilometara pješačkih staza.

– Pred jutro smo krenuli u raličenje, pogotovo u mjesnim odobrima Bakovčice, Jagnjedovac i Starigrad gdje je napadalo najviše snijega. Ceste su prohodne, u vodi su jer su sol i promet odradili svoje. Poraličeno je što je trebalo, ostalo će kotači raznesti – kazao je Marđetko te dodao da su vani trenutno četiri jedinice.

– Za vrijeme padalina dužni smo održavati prohodnost, a ne čistiti do crnoga, a kao što se vani vidi asfalti su stvarno crni. Pravilo je da se do 15 centimetara ne bi trebalo ići van, ali mi idemo i ranije jer bi 15 centimetara snijega u gradu stvorilo kolaps. Druga stvar su državne ceste i magistrale, tu ralica može raditi puno brže, no po gradu se vozi 30 na sat – kaže šef Zimske službe.

Prometnice se održavaju uz angažman pet kamiona s ralicama i posipačima, četiri traktora te 30-tak ljudi.

Tijekom dana nastavit će se dosadašnji tempo padalina od pola centimetra na sat.

– Temperatura je jedan stupanj tako da nema problema, navečer ćemo preventivno posipati sve asfaltne ceste, najava je minusa, ali neće biti problema. Noćas smo bacili 70 tona soli, a do sada smo dva puta solili. Radimo, ne bojimo se posla, jedino bi ljudi trebali imati malo više razumijevanja – zaključio je Marđetko.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati