Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Noćni obračun u centru Koprivnice: Vedran došao utjerati dug, Edo mu prijetio nožem

Vedran (30) i Edo (35) presudom Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici proglašeni su krivima zbog napada koji su počinili na Trgu podravskih heroja u Koprivnici krajem ožujka 2019. godine. Vedran se tako tereti da je oko 22.00 sati na parkiralištu na Trgu podravskih heroja glasno vikao i galamio na poznanika Tomislava i pokušao ga napasti.

Ova je priča objavljena u pondjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Drugookrivljeni Edo, koji je bio s Vedranom, također se tereti da je glasno vikao i galamio na Tomislava i pokušao ga napasti, no on je pritom imao džepni nož kojim ga je pokušao zaplašiti. Iako su nakon bili podvrgnuti kriminalističkom istraživanju, Vedran i Edo na kraju su prekršajno prijavljeni zato što u njihovu postupanju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Njihovom prijavom nedavno se bavio Općinski sud u Koprivnici gdje je Vedran kažnjen sa 715 kuna, a Edo s 300 kuna. Obojica moraju platiti i po 150 kuna sudskih troškova.

Prvookrivljeni Vedran na sudu je najprije porekao krivnju, no zatim je priznao kako je sve za što ga se optužuje točno. Drugookrivljeni Edo nije se htio izjasniti o krivnji, a zatim je naveo kako se brani šutnjom.

Napadnuti Tomislav tijekom ispitivanja na policiji rekao je kako ga je te večeri nešto prije 22 sata nazvao Vedran i rekao mu da mu je dužan novac. Pozvao ga je da dođe do zgrade da se dogovore. Kada se s Vedranom počeo raspravljati oko činjenice je li mu dužan, tada se pojavio Edo i primio ga za majicu.

– Istrgnuo sam se nakon čega je Edo prema meni zamahnuo džepnim nožićem. Nakon toga sam se opet izmaknuo i krenuo prema stubama, ali sam pao. Vedran i Edo krenuli su prema meni, međutim, uspio sam pobjeći. Vedran me također pokušao udariti, obojica su glasno vikali – ispričao je Tomislav policajcima. Dodao je kako su galamu mogli čuti stanari, a kada je uspio otići od Vedrana i Ede, došla je susjeda Štefica koja je čula buku. Na temelju takvog iskaza, ali i iskaza koji je prvookrivljeni Vedran potvrdio, viša sudska savjetnica Zvjezdana Jurić-Kovačević koja je raspravu vodila uz mentorstvo sutkinje Dubravke Končar-Brodarić, Vedrana i Edu nije mogla osloboditi prekršaja već sasvim suprotno, proglasila ih je krivima.

Okrivljeni su dužni kaznu platiti u roku od dva mjeseca. Kako je navela viša sudska savjetnica, izrečena im je kazna prema zakonu, a kao otegotna okolnost uzeta im je vrsta i težina počinjenog prekršaja s tim da je prvookrivljeni otprije kažnjavan i osuđivan zbog remećenja javnog reda i mira. Kao olakotna okolnost uzet im je protek vremena od počinjenog prekršaja, prvookrivljenom Vedranu imovno i obiteljsko stanje, a drugookrivljenom Edi prekršajno nekažnjavanje te imovno stanje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati