Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nogostup će biti gotov do ljeta, počeli radovi na važnoj mjesnoj ulici

U Virju su počeli radovi uređenja Ulice Ante Starčevića. Uređenje, uz postavljanje slivnika i rubnjaka, obuhvaća izgradnju nogostupa te uređenje mostova koji služe kao kolni prilazi kućama. Kroz Ulicu Ante Starčevića prolaze brojni školarci jer vodi do zgrade osnovne škole i željezničkog kolodvora pa je Općina izgradnju nogostupa u toj ulici uvrstila među prioritete.

– Investicija je vrijedna tri milijuna kuna odnosno 398.000 eura i u proračunu su osigurana sva potrebna sredstva. Projekt planiramo kandidirati na natječaje za potpore iz državnog i županijskog proračuna pa će zasigurno jedan dio investicije biti sufinanciran – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

Plan je da svi radovi završe do početka ljeta. U ovoj godini u planu je Općine i izgradnja nogostupa u Novigradskoj ulici u Virju. – U Novigradskoj ulici imamo staru pješačku stazu, a kako je ta ulica na državnoj cesti, ona nam je idući prioritet. Krenuli smo i u projektiranje uređenja Ulice Trnovec u kojoj je također nužno poboljšati sigurnost u prometu – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Đuro Grčić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI