Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Norvežani u Županiji: Super je što ima priličan broj žena u vatrogastvu

Delegacija vatrogasnih dužnosnika iz Kraljevine Norveške, uz načelnika Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Marija Starčevića, boravila je u posjetu Županijskoj upravi. Posjet je organiziran u sklopu projekta „Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti“ (akronima „FIT“) koji se financira iz Fonda za bilateralne odnose, nositelj mu je Hrvatska vatrogasna zajednica, a partner Međunarodna zajednica vatrogasnih i spasilačkih službi CTIF Norveška.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite predstavio je gostima našu županiju, a glavna tema razgovora bio je sektor zaštite i spašavanja, s naglaskom na vatrogastvo, gdje je istaknut doprinos naših žurnih službi, a posebno vatrogasaca u kriznim situacijama, primjerice prilikom prihvata izbjeglih osoba s područja Ukrajine, u pandemiji koronavirusa te poplavama.

Ono što je posebno razveselilo goste i što su pohvalili je udio žena u vatrogasnim strukturama. U sklopu projekta FIT održane su edukacije i osposobljavanja s naglaskom na vatrogasne intervencije u prometu i koordinacije kod velikih nesreća i katastrofa, a temeljem tih će iskustava, uzimajući u obzir nova saznanja i tehnologije, Hrvatska vatrogasna zajednica pripremiti odgovarajuće programe osposobljavanja.

FOTO Kckž

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati