Nova Podravkina investicija: Uložili 30 milijuna kuna i udvostručili proizvodnju žitarica

Kako doznajemo u Podravci, kompanija je uspješno završila još jednu od pokrenutih investicija u modernizaciju proizvodnje. Navode kako je u pogon pušten trideset milijuna kuna vrijedan “ekstruder”, stroj koji omogućuje proizvodnju popularnih Lino žitarica za doručak, i opremu za pakiranje u koprivničkoj tvornici Koktel peciva, što će udvostručiti kapacitet proizvodnje žitarica za doručak.

-Linija se sastoji od stroja za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju – pojasnio je direktor sektora Proizvodnja Branimir Perković, naglasivši kako je investicija dovršena i prije prvotno planiranog roka.

Podravka je ovime dodatno modernizirala tehnološki proces proizvodnje te osigurala pretpostavke za daljnji rast prodaje, kako postojećih, tako i novih proizvoda u kategoriji žitarica za doručak.

-Nova linija dvostruko je veće brzine od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje žitarica za doručak, uključujući i najpopularnije Lino Pillows, Lino Crunch, Lino Njammy i Lino Lada Pillows snack, sada je potpuno kontinuiran i automatiziran. Lino žitarice za djecu tako će biti još hrskavije i ukusnije, a, istovremeno, i nutritivno prilagođene potrebama zdravog i ukusnog doručka – istaknula je Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.

FOTO Podravka

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI