Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi asfalt, samo što nisu: “Samo obećanja, cesta je ovakva već 40 godina!”

Mještani Radićeve ulice već desetljećima čekaju na obnovu prometnice. Iako gotovo u centru grada, mirniji je to dio Križevaca sa stambenim zgradama i obiteljskim kućama, no s cestom koja vapi za obnovom. Kako smo doznali, o obnovi je bilo riječi već u nekoliko navrata, kako s prošlom, tako i s ovom garniturom vlasti, no ona i dalje nije došla na red. Pokraj nepostojećeg nogostupa, biciklističke staze i neuređenih mjesta za parkiranje, problem za tamošnje stanovnike predstavljaju i gužve koje su se intenzivirale otkako je napravljen izlaz prema drugim ulicama, u prvom redu Tuđmanovoj, Tomislavovoj i Kiepachovoj. To su nam sve potvrdili i neki od tamošnjih stanovnika.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ova cesta izgrađena je prije gotovo 40 godina, oko 1985. ako se ne varam. Tada su u njezinoj izgradnji sudjelovali i sami mještani, uključujući i mene – rekao nam je jedan od nekadašnjih stanovnika navedene ulice, kojeg smo sreli u prolazu kada je išao u posjet svojoj kćeri.

Franjo Vlah

– Bio bi red da je se obnovi. Od tada se mnogo toga promijenilo, pa i standard kako bi svaka ulica trebala izgledati – rekao je naš sugovornik.

Otprilike isto mišljenje ima i jedan drugi stanovnik jedne od stambenih zgrada, Franjo Vlah.

– Vidite u kakvom je stanju. No, problem je i s prilazima garažama. Nešto su govorili da bi se oni trebali skratiti, zbog čega ljudi ne znaju kako će to izgledati kada bi autima izlazili van – govori nam Vlah, nadodavši kako je problem i za pješake, pogotovo za žene s djecom koje se nemaju kuda maknuti ako s druge strane nailazi auto.

Poslali smo upit gradskoj upravi, iz koje su nam odgovorili sljedeće:

– Idejno rješenje za rekonstrukciju Ulice Stjepana Radića je napravljeno, no čekaju se ostali projekti za vodovod i odvodnju. Dok se prikupi potrebna dokumentacija i dobiju troškovnici, pristupit će se planiranju financiranja i izvođenju samih radova – stoji u odgovoru iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati