Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PODRAVKA GRADI LOGISTIČKO-DISTRIBUTIVNI CENTAR

Novi centar na Danici vrijedan 48 milijuna eura bit će velik kao tri stadiona, visok kao upravna zgrada

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić danas je i formalno otvorila radove na jednoj od pojedinačno najvećih investicija kompanije – gradnji logističko-distributivnog centra (LDC) na Danici vrijednog 48 milijuna eura. Radi se o najvećem investicijskom ciklusu u petogodišnjoj poslovnoj strategiji aktualne Podravkine uprave. Novi LDC bit će na površini od 26.000 četvornih metara, kapaciteta čak 62.000 paleta. Sredinom iduće godine očekuje se završetak radova te tehnički pregled, a u kompaniji vjeruju kako će centar biti spreman za rad u jesen 2024. godine.

-Ovdje na Danici gradimo novi logističko-distributivni centar čija će površina biti čak tri nogometna igrališta. Novo regalno skladište bit će dvostruko veće od postojećeg, visoko otprilike 33 metra, što je visina upravne zgrade u Starčevićevoj – kazala je Martina Dalić i dodala kako se radi o povećanju kvalitete usluge kupaca, ali i zaposlenika kompanije u logistici, posebno u postojećim skladištima.

Martina Dalić prilikom početka radova

Najavila je kako je plan za ovu godinu i dodatno ulaganje u sektoru transporta kako bi se i tamo poboljšali uvjeti rada. Također, otkrila je i kako će već sljedeći tjedan početi zborovi radnika po sektorima, a sve zbog najave promjena dosadašnjih “tarifa” prilikom obračuna plaća i nagrada djelatnicima. One su, kazala je, stare četvrt stoljeća i vrijeme je da i taj dio u kompaniji ide ukorak s vremenom.

-Ono što bih istaknula, a što je značajno za rad Uprave u posljednje dvije godine jest povjerenje koje gradimo, odnosom u kompaniji, ali i investicijama. Tako da djelatnici ne moraju brinuti, prilikom prelaska na nove tarife nijedna plaća neće biti manja ni za cent od postojećih – istaknula je Dalić i natuknula da novi način obračuna otvara mogućnosti za povećanja.

Radni strojevi već su u puno pogonu

Gordan Drnas, direktor Podravkine logistike istaknuo je kako će novim centrom konsolidirati volumene.

-Trenutno imamo osam lokacija skladišta u Koprivnici, kapaciteta 44.000 paletnih mjesta, a sad će sve biti na jednom mjestu i gotovo 50 posto većem kapacitetu – kazao je Drnas i otkrio kako će tehnologija biti najmodernija, između ostalog i s glasovnim naredbama, a uvjeti u objektima softverski kontrolirani.

Dodajmo i kako je izvođač radova na novom LDC-u križevački radnik.

Izgled novog logističko-distributivnog centra

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

posljedica poplava

FOTO/VIDEO Kod Botova uklanjaju vagone koje je uništila Drava u nedavnoj poplavi

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

Upišite pojam koji želite pretraživati