Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi podaci s biroa: U srpnju je u našoj županiji bez posla ostalo čak 249 osoba

Trend smanjenja broja nezaposlenih u našoj županiji prekinut je u srpnju, a na birou se trenutno nalazi 1817 osoba, što je za 178 osoba više negoli mjesec dana ranije. Prema podacima sa županijskog Zavoda za zapošljavanje, vidljivo je kako je na biro u samo jednom mjesecu upisano 400 novih osoba koje traže posao, a njih čak 249 nakon što je izgubilo posao.

Spomenutih 400 novih upisa na biro je za 78,6 posto više nego u lipnju ove godine, ali i za 1,5 posto manje nego u srpnju prethodne godine. Uz one koji su ostali bez posla, na biro je izravno iz redovitog školovanja stiglo 108 osoba.

Ove podatke ipak treba uzeti sa zadrškom s obzirom na standardno „loš“ srpanj, prije svega zbog isteka ugovora na određeno koje imaju brojni učitelji i profesori u školama. Upravo iz obrazovanja na biro je stiglo 114 osoba, a potom najviše iz prerađivačke industrije, njih 30. I dok će većina učitelja vjerojatno naći svoje mjesto u školama, ostali će se morati potruditi na tržištu rada. To i ne bi trebalo biti toliko teško jer iz mjeseca u mjesec potrebe su za radnom snagom značajne.

Tijekom srpnja poslodavci su putem biroa tražili čak 426 radnika, što je za 0,7 posto više nego u lipnju te za 2,2 posto više nego u srpnju prošle godine. Najtraženija zanimanja u mjesecu srpnju su: berač/beračica poljoprivrednih proizvoda (30 osoba), prodavač/prodavačica (17 osoba), čistač/čistačica (14 osoba), konobar/ konobarica i poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica (po 12 osoba), elektroinstalater/elektroinstalaterka,radnik/radnica u visokogradnji i radnik/radnica na proizvodnoj liniji (po 9 osoba), doktor/doktorica medicine, medicinska sestra/medicinski tehničar i vozač/vozačica lakog dostavnog vozila (po 8 osoba)… Među onim zanimanjima koja se traže putem zavoda su i brojne odgojiteljice i suradnici u praktičnoj nastavi, no i tu se uglavnom radi o radu putem ugovora i oni će vjerojatno od rujna ponovno ići na posao.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izložba vina u Novigradu Podravskom

Rajnski rizling Dražena Banjkovca šampion, Hegedićev kerner najvino novigradskih goric

JESTE LI ZNALI?

Kažu da je ovo najzdravija salata na svijetu. Ima jako antikancerogeno djelovanje

apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati