Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi program koprivničkog bibliobusa: U obitelji čitajte svi!

Kako doznajemo, bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica pokrenula je novi program „U obitelji čitatelji svi“ koji se ostvaruje kompletom raznovrsnih knjiga za različite uzraste, društvenih igara i kreativnih aktivnosti, dostupnim za posudbu u bibliobusu. Nabava građe za komplete i provođenje programa sufinancirani su od strane Ministarstva kulture i Koprivničko-križevačke županije.

-Osnovni poticaj za pokretanje ovakve vrste programa jest činjenica da se u mnogim istraživanjima i smjernicama vezanima uz čitanje navodi kako je glasno čitanje temelj za razvijanje čitateljskih vještina koje dijete treba steći kako bi tijekom kasnijih faza odrastanja i obrazovanja postalo funkcionalan i uspješan dionik društva. Roditelji, ali i šira obitelj djeteta imaju ključnu ulogu u postavljanju upravo tih čitateljskih temelja kroz glasno čitanje, a uz to imaju priliku kvalitetno provoditi zajedničko vrijeme sa svojom djecom i biti im čitateljski uzori – naveli su u Knjižnici te dodaju:

-U područjima koja obilazi bibliobus djeca često nemaju nijednu vlastitu slikovnicu ili knjigu kod kuće, a roditelji radi prirode djelatnosti kojima se bave i načina života nerijetko nemaju dovoljno vremena za čitanje, a niti za provođenje s vlastitom djecom. Bibliobusna služba ovakvim kompletima želi pružiti priliku obiteljima da zajedničkim čitanjem, igranjem društvenih igara i kreativnim aktivnostima kvalitetno i uz zabavu provode što više vremena zajedno. Građa u kompletima primjerena je za djecu od predškolske dobi pa sve do 99 godina, a odnedavno je dostupna za besplatnu posudbu u bibliobusu!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

OD KOGA/ČEGA BJEŽI!?

Ludbreškom Podravinom sinoć lutao pajcek

KOGA VODITE?

Wellness programi u Spa centru Cerine – maksimalan užitak i mir kakav zaslužujete

BELUPO sudjelovaO u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek.

Farmaceutskom divu zahvalnica za prikupljenih pola tone plastičnih čepova

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

Opasan po zdravlje pojedinaca

Lidl ima važnu obavijest za kupce jednog popularnog božićnog proizvoda

Upišite pojam koji želite pretraživati