Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
odgoda jednog projekta znači i početak drugog

Novi rotor u Selniku još se neće raditi, ali to je sad dobra vijest

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Poznato je kako se u rekonstrukciju raskrižja u Selniku neće ići prije projekta Aglomeracije Ludbreg. U Hrvatskim cestama već su prije nekoliko godina najavili rekonstrukciju ovog problematičnog mjesta na ludbreškoj obilaznici. Radi se o raskrižju koje se nalazi na državnoj cesti, takozvanoj Podravskoj magistrali, ali i na prometnici koja vodi do Ludbrega te u drugom smjeru do Svetog Đurđa posredno do Međimurja. Sve to govori da se radi o izrazito frekventnom raskrižju. Osim toga, ono je poznato po još jednoj stvari,a to je da se ovdje često događaju prometne nesreće. Iz nekog razloga vozači ponekad zanemaruju svjetla sa semafora te prolaze kroz crveno svjetlo. Većinom se radi o nedovoljnoj koncentraciji jer se raskrižje nalazi na ravnoj cesti na kojoj, ako se ide iz smjera Varaždina, desetak kilometara nema semafora te vozači ne očekuju semafor.

Upravo zbog toga, kao najbolje rješenje istaknuta je gradnja kružnog toka. To bi značilo izbjegavanje teških prometnih nesreća. Ipak, to se do sad nije realiziralo, a i neće u sljedeće dvije-tri godine. Naime, kako je napomenuo varaždinski župan Anđelko Stričak, taj će se projekt odgoditi zbog početka još jednog, možda i važnijeg za sigurnost prometa te ekologiju i gospodarstvo. Naime, Anđelko Stričak naveo je da se kružni tok u Selniku neće rekonstruirati sad jer bi uskoro trebala početi zamjena kanalizacijskih i vodovodnih cijevi, a što pak znači početak dugoočekivanog projekta Aglomeracije Ludbreg, u sklopu kojeg bi se u potpunosti trebao izmijeniti vodovodni i kanalizacijski sustav u Ludbregu te takva infrastruktura izgraditi u općinama Sveti Đurđ, ali i izgraditi pročistač otpadnih voda.

– Bilo bi nelogično da sad kopamo i stavljamo novi asfalt na kružni tok i za godinu dana opet počnemo trgati isti asfalt jer ćemo stavljati nove cijevi. Kružni tok izgradit će se odmah po polaganju infrastrukture u zemlju u sklopu Aglomeracije Ludbreg – naveo je Anđelko Stričak, koji je na naše ponovljeno pitanje o tome hoće li se sada zaista realizirati projekt koji je već trebao biti i gotov ponovio da hoće, ipak ne navodeći vremenski rok.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati