Novi tjedni recept koprivničkog restorana K Franzu: Slastan rižoto s piletinom

Recept tjedna za vas je pripremio Ivan Belec, glavni chef kuhinje koprivničke pivnice K Franzu. U slast!

Rižoto s piletinom (za četiri osobe)

Sastojci:

piletina 0,4 kg

riža 0,4 kg

glavica luka

dvije mrkve

celer 50 grama

tikvica

paprika šarena (žuta, crvena i zelena)

grašak 50 grama

šampinjoni 50 grama

sol, 1 žlica

papar, 2 prstohvata

pileći temeljac 6 dcl ili kokošja kocka

vrhnje za kuhanje 1 dcl

maslac 10 dag

svježi peršin

Postupak:

Na ulju popržimo luk do zlatno žute boje, nakon čega dodamo piletinu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom te pirjamo pet minuta. Nakon toga dodamo mrkvu, celer i papriku pa opet pirjamo još pet minuta te dodamo ostalo povrće. Sve podlijemo temeljcem i ostavimo da krčka dok povrće ne omekša. Kad je povrće dovoljno meko, dodamo kuhanu rižu koja je prethodno skuhana al dente i ostavimo sve skupa, na laganoj vatri, pet minuta. Na kraju u gotov rižoto dodamo vrhnje za kuhanje i kockicu maslaca, promiješamo i serviramo.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JUBILARNO IZDANJE

FOTO Predstavljen kalendar-plakat poezije

SURADNJA S ETNOGRAFOM JOSIPOM CUGOVČANOM

Mali Sesvečani upoznali tradicijske božićne običaje

BLAGDANSKA AKCIJA

Prekodravci pomogli potrebitima