Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novosti za Koprivničance: Radovi kod HAK-a, ali i nadvožnjaka tek u proljeće

kod HAK-a, kako smo već pisali, uskoro će dobiti novo raskrižje, a na tom mjestu niknut će kružni tok. Grad je većinu svog posla obavio, a sad je na investitorima iz Hrvatskih cesta da krenu s poslom.

Ova je tema objavljena u pondjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Protekli tjedan u jutarnjim satima stručnjaci iz HC-a, državne uprave i gradski pročelnik Tomislav Golubić obišli su raskrižje kako bi vidjeli koje su mogućnosti provedbe ovog projekta. Kako doznajemo od gradskog pročelnika Tomislava Golubića, radi se o pripremnim radnjama.

Rotor na Trgu Mladosti

– Idejna i prometna rješenja su gotova još prošle godine. Sad treba vidjeti kako riješiti preostala imovinsko-pravna pitanja i ostale administrativne detalje pa očekujemo da bi Grad Koprivnica skoro mogao aplicirati na građevinsku dozvolu za kružni tok – kazao je Golubić i dodao kako bi po svemu sudeći radovi mogli početi potkraj zime, na proljeće 2022. godine.

Najavljivalo se kako bi radovi mogli krenuti već ove godine, no dogledno je „prebacivanje“ u iduću godinu, a iduće godine krenut će i novi projekt.

Rotor kod HAK-a

– Na proljeće krećemo, vjerujem, i s pripremnim radovima na novom kružnom toku, kako je i najavljeno – na Trgu mladosti kod Osnovne škole A. N. Gostovinski – najavio je pročelnik Golubić.

Od pročelnika doznajemo i kako su gradske službe u stalnom kontaktu s investitorom na još jednom velikom projektu – obnovi nadvožnjaka na obilaznici od raskrižja s Križevačkom i spoja s Podravskom magistralom.

– Iz Hrvatskih cesta imamo informacije kako bi sad najesen mogli ući u radove, no vjerojatno samo geodetske te da će, s obzirom na hladnije dane i zimsku službu, prave radove također prebaciti za proljeće – ističe Golubić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI