Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obilježili dan borbe protiv nasilja nad ženama, objavljen i broj podrške za žrtve

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije s partnerskom udrugom Hera danas je organiziralo javnu akciju u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, na đurđevačkoj tržnici. Uključili su se time u kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, koju provodi 1700 organizacija u stotinjak država svijeta.

-Tijekom javne akcije su kroz razgovor podijeljene informacije o načinu prijave nasilja, gdje  se može dobiti savjet i podrška svima koji su izloženi ili svjedoče nasilju  te su dijeljeni letci, edukativni materijali i publikacije sudionika u akciji – rekli su organizatori.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je istaknula kako se obilježavanjem ovog dana želi ukazati na učestalost i brutalnost nasilja nad ženama te poslati snažna poruka o važnosti svih aktivnosti u smislu zaustavljanja nasilja nad ženama.

-Nema opravdanja za nasilje bilo koje vrste i nitko ne smije trpjeti nasilje. Svi imamo odgovornost zajednički se boriti protiv nasilja – rečeno je.

Podrška ženama je besplatna i anonimna.

Broj 116 006 od 25. studenoga 2020. dostupan je 24 sata na dan, svih sedam dana u tjednu, uključujući vikende, praznike i blagdane.

Izvor: Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI