Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Kuharić kod Koprivnice uredila kuću za odmor: Nijemci i Danci najčešći su gosti!

Obitelj Kuharić iz Koprivnice nedaleko od šume Crna gora uredila je kuću za odmor nazvanu Brulo s kapacitetom za deset osoba. Osim apartmana, njihova kuća za odmor s kategorijom od čak četiri zvjezdice ima i vanjski bazen, sportsko i dječje igralište, a u unutrašnjosti je i sauna i jacuzzi te igraonica. Sportsko igralište obuhvaća teren za golf te tenis s umjetnom travom koji se može prilagoditi i za mali nogomet i košarku. Staru prešu su dosjetljivi Kuharići pretvorili u vanjsku kuhinju, što je također svojevrsna atrakcija.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na parceli koju smo uredili u kuću za odmor bili su teniski tereni i došli smo na ideju da bi to zemljište mogli iskoristiti za pokretanje turističkog posla. Lani u kolovozu krenuli smo u izgradnju kuće i od 15. lipnja ove godine naša oaza za odmor na raspolaganju je gostima – priča nam Boris Kuharić.

Iako Koprivnica na turističkoj karti nije prepoznatljiva kao odredište za višednevne boravke turista, obitelj Kuharić uvjerena je da je kuća za odmor na lokaciji uz šumu Crna gora pun pogodak jer gostima, uz brojne sadržaje, nudi i mir i pravu prirodnu idilu. To polako pokazuje i popunjenost kapaciteta u prvoj sezoni.

– U ljetnim mjesecima stalno smo imali goste i to pretežno iz Njemačke i Danske. Sklopili smo suradnju s inozemnom agencijom koja je zadužena za dovođenje gostiju, a to je bio odličan potez. Znali smo da se prvenstveno moramo posvetiti inozemnom tržištu jer strani gosti sve više traže mirnija mjesta za odmor u kontinentalnom dijelu Hrvatske – kaže Boris Kuharić.

Već sad, dodaje on, imaju rezervacije i za iduću sezonu i termini u ljetnim mjesecima polako se popunjavaju. Posebno ih veseli činjenica da će i u idućoj sezoni imati goste iz Njemačke i Danske koji su u ovoj sezoni boravili u njihovoj kući za odmor.

– Odluka da turistički posao pokrenemo u Koprivnici, a ne na moru, sve se više pokazuje kao dobar potez. Interes za najam kuće sve je veći – kaže Boris Kuharić.

Plan je obitelji Kuharić da kuća za odmor tijekom cijele godine ima goste. U ostvarenju tog cilja prednost su im sportski tereni, kao i blizina šume Crna gora koja je idealna za rekreaciju i bicikliranje.

– Izvan udarne sezone očekujemo da će među gostima biti i osobe koje poslovno dolaze u Koprivnicu na više dana. Plan je da se u terminima kad nema gostiju imanje koristi i za razne team buildinge, radionice i slična događanja. Sad se okrećemo takvim aranžmanima, a kupili smo i parcelu do sportskih terena pa nije isključena mogućnost da izgradimo još jednu kuću za odmor i u potpunosti se posvetimo turizmu – zaključio je Boris Kuharić.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI