Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOMEMORACIJA U DOMOLJUBU

Obitelj, prijatelji i kolege oprostili se od akademika Dragutina Feletara

U dvorani Domoljub održana je komemoracija u čast preminulom akademiku Dragutinu Feletaru. Obitelj, prijatelji i kolege prisjetili su se lika i djela uglednog Koprivničanca, nositelja brojnih nagrada i priznanja, počasnog građanina Donje Dubrave, dobitnika nagrada za životno djelo Županije i Grada Koprivnice.

Feletar je bio afirmirani društveni i kulturni djelatnik, autor 75 knjiga i 25 udžbenika, a svojim djelovanjem kao povjesničar, geograf, etnolog, sveučilišni profesor i novinar uvelike doprinio razvoju Grada Koprivnice na području znanosti i kulture.

Uglednog Koprivničanca prisjetio se gradonačelnik Mišel Jakšić koji je istaknuo da je Feletar našem gradu ostavio nešto na čemu se puno toga može graditi novoga u budućnosti.

– Međimurec koji je tiho došao u Podravinu i ušao u legendu. Teško je u par rečenica reći što je značio za ovaj kraj i pobrojati što nam je ostavio u amanet za buduće generacije. Sigurno je da će faliti, da ćemo čuvati spomen na njega i njegovu veličinu koja je u našim i hrvatskim okvirima nemjerljiva – kazao je Jakšić.

Skupu se obratio Ratko Ljubić, zamjenik Koprivničko-križevačkog župana koji je također naglasio da je Dragutin Feletar ostavio povijesni i neizbrisiv pečat u kraju kojem je živio i djelovao te marljivo bilježio sve što se oko njega događalo.

Obratili su se i načelnici Legrada i Donja Dubrava te mnogi drugi koji su s okupljenima podijelili svoje uspomene na uglednog akademika koji je preminuo u lipnju ove godine u 82. godini života, a pokopan je na mjesnom groblju u Donjoj Dubravi.

U predvorju Domoljuba otvorena je knjiga žalosti.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Podignuta optužnica protiv direktora koprivničke tvrtke koji je izdao 8 tisuća lažnih dozvola

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati