Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PREKO PROGRAMA "KUĆA ZA 13 CENTI" DOLAZI 11 NOVIH STANOVNIKA

Obitelji iz Ukrajine, Zagreba i Koprivnice dolaze u Legrad

Općina Legrad je zbog svoje geografske pozicije posebno patila od demografskih procesa koji su zahvatili cijelu Hrvatsku, no postoje i ozbiljni pomaci naprijed, tako da će u Legradu uskoro živjeti 11 novih stanovnika. Naime, vijećnici općinskog vijeća prošlog su tjedna prihvatili ponudu za kupnju tri kuće i jednog zemljišta. Ovo nekretnine prodane su po sad već daleko poznatom programu u kojem je općina prazne kuće koje naslijedila kao ošasnu imovinu prodavala po jednu kunu, a sad po 13 centi. Program se kroz neko vrijeme pokazao kao pun pogodak. Kuće su i ovog puta kupile obitelji iz drugih krajeva Hrvatske, što znači da će Legrad dobiti nove stanovnike i tako poboljšati demografsko stanje u opčini.

– Jednu kuću kupila je obitelj iz Ukrajine, jednu iz Koprivnice, a zemljište i još jedna kuća prodana je građanima Zagreba. Kad se sve to zbroji, Legrad bi uskoro trebao dobiti 11 novih sumještana – naveo je Ivan Sabolić. Na istoj sjednici Općinskog vijeća odobrena je prodaja čak 84 okućnice u naselju Šoderica, koje je sastavni dio općine. Kupci su redom vlasnici vikendica na Šoderici, a dio objekata služi i za stalno stanovanje.

– Okućnice na Šoderici većinom su male, a vidjeli smo da općina ima vlasništvo nad česticama pokraj tih vikendica. Prvo smo napravili poziv za iskazivanjem interesa, a tad smo raspisali i natječaj te su stigle 84 ponude koje smo i prihvatili. Na ovaj će način vlasnici objekata imati veće okućnice, što će doprinijeti komociji – naveo je Ivan Sabolić.

Inače, i naselje Šoderica, koje je u prošlosti bilo isključivo vikend naselje, ima sve više stalnih stanovnika. No jezero i samo naselje muče dugotrajni problemi. Dok su gotovo svi objekti predviđeni za stanovanje vrlo dobro uređeni, dojam ruše napušteni ugostiteljski objekti. Bilo je nekakvih najava da bi se u njih ulagalo, ali do sada se isti projekti nisu realizirali. Na istoj sjednici Općinskog vijeća bilo je govora i o izgradnji geotermalne elektrane, a turski investitori naveli su da bi izgradnja same elektrane trebala početi 2027. godine i ona bi trajala kojih godinu dana. Spomenimo da bi geotermalna elektrana bila snage 90 megawata i jedna je od najvećih energetskih projekta na području Koprivničko-križevačke županije.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati