Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obiteljsko nasilje

Obiteljsko nasilje: Izgurao bivšu suprugu i vratima joj “pričepio” prst, novčano je kažnjen…

Pedesetjednogodišnji Križevčanin dobio je 400 eura kazne zbog nasilja u obitelji prema svojoj bivšoj supruzi i kćeri. On je u rujnu protekle godine u svojoj kući u Križevcima istjerao bivšu suprugu, vrijeđao je i vratima „zatvorio“ prst, sve pred svojom kćeri.

Prvo je rekao bivšoj supruzi i kćeri da izađu van iz kuće, a potom je u hodniku kuće bivšu suprugu primio rukama za prsa, izgurao je van i vikao joj: “Je*o ti Bog mater, marš van“! U trenutku kad ju je izgurao van, zatvorio je ulazna vrata i s njima pritvorio srednji prst njene desne ruke. Bivša supruga i kći, koja je to gledala, uplašile su se i uznemirile.

– Pozvale su me da dođem u hodnik kako bismo razgovarali. Na to sam im rekao da izađu van, jer imam goste. Kći je odmah izašla iz kuće, a bivša je to odbila. Ponovio sam joj, pa je ona opet odbila i stala na vrata kako ih ne bih zatvorio – branio se ovaj Križevčanin koji je, naravno, porekao da ju je izgurao, vrijeđao i zatvorio prst vratima.

Bivša supruga kazala je kako su vrata kuće bila otvorena kad su došle te kako ih je istjerao. Potvrdila je kako ju je vrijeđao, izgurao i vratima zatvorio prst.

– Došla sam da se dogovorimo da kći prespava kod oca. Zvala sam ga na mobitel, ali se nije javljao. Nakon nesretnog događaja prsti i desna noga su mi bili “plavi”. Takvo ponašanje oca uznemirilo je i kćer koja je plakala – rekla je njegova bivša supruga, što je potvrdila i kćer.

– Da, vidjela sam kako otac zatvara vrata te je tom prilikom pritvorio majci prst na desnoj ruci, a to me sve jako povrijedilo – rekla je kći. 
Inače, svjedokinja i baka djevojčice kazala je kako je vidjela unuku kako plače na terasi ispred ulaznih vrata kuće njezina sina. Sud je prihvatio njenu stranu, a prilikom određivanja kazne kao otegotnu okolnost naveo je upornost u činjenju djela i da je već prekršajno osuđivan zbog nasilja u obitelji, ali i drugih prekršaja. Zato je i dobio veću kaznu od minimalne. No, dodajmo i kako, plati li kaznu u roku, onda ona nije 400 nego 265 eura, a usto mora platiti i troškove postupka 91 euro.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI