Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Struka je pametna odluka

FOTO Obrtnička škola osnovnoškolcima predstavlja zanimanja koja su tražena na tržištu

Pod motom stekni zanimanje koje se traži danas se u Obrtničkoj školi Koprivnica održava Sajam poslova Struka je pametna odluka u sklopu kojeg se održavaju i stručna predavanja iz područja elektrotehnike i računalstva.

Na sajam su pozvani učenici svih koprivničkih osnovnih škola kojima su domaćini iz Obrtničke škole predstavili način funkcioniranja novog Centra kompetencija, proveli ih kroz moderan prostor i pojasnili kakva se sve zanimanja kod njih nude.

– Primijetili smo da učenici po završetku osnovne škole ne znaju što bi upisali pa se onda velik dio njih odluči upisati ono što upisuju prijatelji, ovako ćemo im pokazati što postoji pa da pokušaju upisati što više strukovna zanimanja koja su izuzetno tražena na tržištu – pojasnio je Saša Seretin iz Obrtničke škole te pojasnio da im je cilj što više učenika zaposliti u našoj regiji.

U sklopu današnjeg Sajma učenicima se u predvorju Centra kompetencija predstavlja i deset poslodavaca među kojima Podravka, Mazars, Hrvatska obrtnička komora, Obrtničko učilište Pouka, Hartmann, Bauwerk group, Carlsberg Croatia, Enter Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Osim predstavljanja poslodavaca, te radionice na kojoj će biti predstravljeni programi koje nudi Centar, danas će biti odrađena i predavanja na dvije vrlo zanimljive teme i to jedno o 5G mreži i njenom utjecaju na zdravlje i život ljudi kao i utjecaju pametnih telefona na život.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati