Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NOGOSTUP U SREDIŠTU GRADA NIJE UREĐEN NAKON AGLOMERACIJE

Očito prvo netko mora polomiti kosti da bi mjerodavni reagirali

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže u sklopu projekta aglomeracije u samom središtu Đurđevca izazvali su nezadovoljstvo brojnih građana. Na dijelu Trga svetog Jurja i Ulice Đure Basaričeka nakon polaganja podzemne komunalne infrastrukture pješačke staze nisu vraćene u prvobitno stanje, što stvara probleme građanima, a posebno starijim osobama koje se teže kreću. Veći dio pješačkih staza samo je zatrpan i postavljena je šljunčana podloga pa se mora dobro paziti na svaki korak. Na tom dijelu trga i Basaričekove su trgovine i pekarnica pa građani stalno negoduju jer je od polaganja cijevi prošlo više od mjesec dana, a pješačke staze nisu uređene.

– Znamo da se mora kopati da bi se postavile cijevi, ali nam nije jasno zašto se nakon radova staza nije uredila na odgovarajući način. Dobro se zna da su na tom dijelu trga trgovine i pekarnica i da se tu građani stalno „muvaju“. Očito se prvo netko mora dobro polomiti da bi mjerodavni reagirali – kaže Martin.

I Marija koja svakodnevno dolazi u pekarnicu po kruh ogorčena je zbog oštećenja na stazi.

– Bila sam tu kad je jednoj baki štaka zapela u šljunku i da kraj nje nije bilo njenog unuka, sigurno bi pala jer se u posljednji tren uhvatila za njegovu ruku. I mi koji ne hodamo s pomagalima moramo biti oprezni jer je podloga puna ulegnuća i postoji opasnost da „izvrnemo nogu“. Biciklisti su, pak, sad prisiljeni voziti se po cesti pa je ugrožena i njihova sigurnost – kaže Marija.            

Gradonačelnik Hrvoje Janči kaže kako radovi na toj dionici nisu završeni, a sve dok se ne obavi tlačno ispitivanje postavljenog vodovodnog sustava nije moguće postavljati završni sloj staze. – Za izvođenje radova korišteno je pola površine pješačke staze, tako da je preostalim dijelom staze moguće kretanje pješaka, a novim opločenjem uredit će se staza u cijelosti. Aglomeracija je najveći građevinski zahvat na prostoru grada koji će zasigurno podići kvalitetu i trajnost podzemne komunalne infrastrukture te ujedno i prilika da se u potpunosti obnovi mala komunalna infrastruktura, stoga molimo sugrađane da imaju razumijevanja i strpljenja za vrijeme dok traju radovi – dodao je gradonačelnik Janči.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

ZLOČIN U CENTRU KOPRIVNICE

Policija je uhitila dvije osobe koje su naoružane upale u ljekarnu

Razbojništvo u centru KOPRIVNICE

FOTO Upali s pištoljima u ljekarnu, vezali vlasnika, ukrali novac i odvezli se njegovim autom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI