Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NOGOSTUP U SREDIŠTU GRADA NIJE UREĐEN NAKON AGLOMERACIJE

Očito prvo netko mora polomiti kosti da bi mjerodavni reagirali

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže u sklopu projekta aglomeracije u samom središtu Đurđevca izazvali su nezadovoljstvo brojnih građana. Na dijelu Trga svetog Jurja i Ulice Đure Basaričeka nakon polaganja podzemne komunalne infrastrukture pješačke staze nisu vraćene u prvobitno stanje, što stvara probleme građanima, a posebno starijim osobama koje se teže kreću. Veći dio pješačkih staza samo je zatrpan i postavljena je šljunčana podloga pa se mora dobro paziti na svaki korak. Na tom dijelu trga i Basaričekove su trgovine i pekarnica pa građani stalno negoduju jer je od polaganja cijevi prošlo više od mjesec dana, a pješačke staze nisu uređene.

– Znamo da se mora kopati da bi se postavile cijevi, ali nam nije jasno zašto se nakon radova staza nije uredila na odgovarajući način. Dobro se zna da su na tom dijelu trga trgovine i pekarnica i da se tu građani stalno „muvaju“. Očito se prvo netko mora dobro polomiti da bi mjerodavni reagirali – kaže Martin.

I Marija koja svakodnevno dolazi u pekarnicu po kruh ogorčena je zbog oštećenja na stazi.

– Bila sam tu kad je jednoj baki štaka zapela u šljunku i da kraj nje nije bilo njenog unuka, sigurno bi pala jer se u posljednji tren uhvatila za njegovu ruku. I mi koji ne hodamo s pomagalima moramo biti oprezni jer je podloga puna ulegnuća i postoji opasnost da „izvrnemo nogu“. Biciklisti su, pak, sad prisiljeni voziti se po cesti pa je ugrožena i njihova sigurnost – kaže Marija.            

Gradonačelnik Hrvoje Janči kaže kako radovi na toj dionici nisu završeni, a sve dok se ne obavi tlačno ispitivanje postavljenog vodovodnog sustava nije moguće postavljati završni sloj staze. – Za izvođenje radova korišteno je pola površine pješačke staze, tako da je preostalim dijelom staze moguće kretanje pješaka, a novim opločenjem uredit će se staza u cijelosti. Aglomeracija je najveći građevinski zahvat na prostoru grada koji će zasigurno podići kvalitetu i trajnost podzemne komunalne infrastrukture te ujedno i prilika da se u potpunosti obnovi mala komunalna infrastruktura, stoga molimo sugrađane da imaju razumijevanja i strpljenja za vrijeme dok traju radovi – dodao je gradonačelnik Janči.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

MISLI NA ZDRAVLJE

Najmoćniji prirodni antibiotik koji možete kupiti: Djeluje protuupalno, antibakterijski i potiče cirkulaciju krvi

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu

NASILJE U OBITELJI

Ujak nećaka opalio kolcem po glavi, ovaj uzvratio krošeom…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati