Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
boje se za sigurnost i svoju imovinu

Od kamiona nam se tresu kuće, luđaci voze utrke po ulici

Stanari dijela Krešimirove ulice u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad žale se da im oštećenja na cesti uz njihove kuće remete svakodnevicu te uzrokuju i štete u njihovim domovima. Prilikom prolaska vozila, a posebno kamiona preko rupa, tvrde oni, nastaju vibracije od kojih su počeli pucati i zidovi u njihovim kućama.

– Situacija je iz dana u dan sve gora. U više smo navrata tražili od gradske uprave da se asfaltiraju oštećenja jer smo uvjereni da zbog njih nastaju i štete u našim domovima. Zidovi stropa u mojoj kući imaju sve više pukotina, a i susjedi se žale na isti problem – priča nam Bojana Horvat.

Dodatni problem, kaže ona, predstavlja i činjenica da vozači ne poštuju ograničenje brzine pa doslovno jure kroz njihovu ulicu i prilikom prolazaka auta u kući se osjete vibracije.

Oštećenje ceste

– Tražili smo da se i u našem dijelu ulice uspori promet. Ima vozača koji misle da su na autoputu pa ne skidaju nogu s gasa i doslovno jure pokraj naših kuća. Trebalo bi postaviti kameru pa neka oni koji se voze kao luđaci lijepo plaćaju kazne. Tu prolaze i djeca pa je ugrožena i njihova sigurnost. Ogorčeni smo jer Grad uporno zanemaruje naše molbe, a jedino što želimo je imati normalnu svakodnevicu bez straha hoće li nam i dalje pucati zidovi i stropovi u kućama – zaključila je Bojana Horvat.          

U gradskoj upravi ističu kako će se oštećenja nastala na prometnici u Krešimirovoj ulici u Starigradu sanirati u sklopu redovnog održavanja. – Oprema za smirivanje prometa postavljena je u blizini vrtića i škole. Ograničenje brzine je 50 kilometara na sat, a u slučaju da se ne poštuje brzina kretanja nadležna je policija – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI