Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PRIČA O MUKAMA DENISA I TEŠKO BOLESNE ANE PINTIĆ

Od najmanje tarife kod teleoperatera, do ovrhe nad staricom (94) koja leži na samrtnoj postelji

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Od najmanje tarife kod teleoperatera, do ovrhe nad staricom koja leži u svojoj samrtnoj postelji. To je, u jednoj rečenici, priča o mukama Ane Pintić i njezinog unuka Denisa Pintića iz mjesta Sveti Ivan Žabno, nedaleko Križevaca s najvećim hrvatskim teleoperaterom. Priča je tako započela prije nekoliko godina, kad je Denis svojoj baki Ani, koja je, spomenimo, u 94. godini života, kod Hrvatskog telekoma uzeo mobitel i tarifu za 5,5 eura mjesečno. No, sve to dovelo je do prodaje duga, nastalog na osnovu te tarife, Ane Pintić agenciji za naplatu dugova, a tako i do prijedloga ovrhe. Denis kaže kako obitelj ne bježi od svoje odgovornosti, ali stvar se sada izmakla kontroli.

– Da, uzeli smo mobitel, ali su računi dolazili na krivu adresu. U Zagreb, a ne u Sveti Ivan Žabno, gdje mi živimo. Istina je da se računi nisu plaćali i mi nismo reagirali te je nastao dug. No, u razgovoru s agentima tražio sam da mi pošalju sve račune koji nisu plaćeni, tad su došla tri čeka i ja sam ih platio – naveo je Denis Pintić. No, tu priča nije niti blizu kraja, jer je ubrzo došla obavijest od agencije koja se bavi naplatom dugova, a trošak je tada narastao na 230 eura.

– Došla je obavijest o dugu i prijedlog za ovrhu ako se dug ne plati u određenom roku. Dakle, došli smo od najmanje tarife do ovrhe. Platili smo i taj dug, ali nikako da zatvorimo slučaj – zdvojan je Denis Pintić. Iako su sad vjerojatno sva potraživanja plaćena, Pintićevi ne mogu dobiti konačnu potvrdu o zatvaranju dugovanja, kao niti raskid ugovora s teleoperaterom.

– Oni stalno traže da im se javi moja baka i da je ona jedina koja može tako nešto zatražiti. No, u nekoliko sam im navrata objasnio da je baka u vrlo lošem stanju. Ona je smještena u Dom za starije i to po nalogu centra za socijalnu skrb. U polusvjesnom stanju je i ne može govoriti. Nema poslovnu sposobnost i nažalost radi se o danima kad ćemo se morati oprostiti od nje. Kako da im ona preda nekakav zahtjev. U međuvremenu, mi ne znamo ima li još dugovanja, je li ugovor zatvoren i bojim se da će jednog dana samo doći ovrha na kuću u njezinom vlasništvu. Traže me punomoć kako bih ja zatvorio račun, no baka nije u stanju dati punomoć jer nije pri sebi – naveo je Denis Pintić, koji je odlučio javno progovoriti kako bi upozorio druge da budu vrlo pažljivi s ovakvim stvarima, ali i na nemilosrdnost birokracije te da se uvidi kako, unatoč svim reklamama koje tvrde suprotno, velike kompanije ne brinu o ljudima, svojim mušterijama, već im je na umu samo zarada. U međuvremenu smo doznali da je končano rješenje došlo, ali nakon mukotrpnog i mučnog procesa.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

otkrivene čestice metala

Lidl iz prodaje povlači popularni prehrambeni proizvod. Kupcima će novac biti vraćen i bez računa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati