Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAPOKON!

Od travnja jedna velika promjena za umirovljenike

Prema novom Zakonu o doprinosima, umirovljenici se napokon mogu pozdraviti s plaćanjem dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje koje ih je pratilo od 2009. godine te zbog kojeg su mjesečno morali izdvajati od 150 do 200 kuna. Od 1. travnja, ono odlazi u prošlost.

Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika, rekla je za Hinu kako su umirovljenici tom odlukom dobili nešto za što su se Sindikat i Matica umirovljenika borili duže vrijeme.

Međutim, nisu zadovoljni odnosom prema braniteljima i ostalim umirovljenicima koji imaju posebne propise, kojima se smanjuje krizni porez za pet posto od 1. srpnja pa onda tek za deset mjeseci još pet posto da bi prestali plaćati krizni porez tek za 13 i pol godina, ističe Jasna A. Petrović iz Sindikata umirovljenike Hrvatske.

Sljedeće za što će se Sindikat i Matica pokušati izboriti je porez za zapošljavanje na četiri sata kao i uređenje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, plaćanje alimentacije unucima i ukidanje dostavljanje mirovina putem pošte za umirovljene nakon 2014, javlja Poslovni.hr.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI