Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mnogo toga naučili

Odlični mladi vatrogasci pokazali izvrsno znanje

Vatrogasna zajednica Sveti Đurđ i Vatrogasna zajednica općine Martijanec provele su program za 35 pripadnika vatrogasne mladeži s područja obje općine krajem veljače ove godine. Program pohađaju članovi od 12 do 16 godina.

– Spomenuti dvotjedni program svojevrsna je stručna priprema za ulazak u aktivnu karijeru operativnih vatrogasaca, odnosno prilika za stjecanje znanja i vještina koje su mladima u prvom trenutku korisne radi što kvalitetnijeg nastupa na vatrogasnim natjecanjima, a potom za što lakši ulazak u redove operativaca, poručuju iz DVD-a. Među 29 polaznika s područja općine Sveti Đurđ njih 13 bilo je iz DVD-a Sesvete Ludbreške, devet iz DVD-a Hrženica i sedmero iz DVD-a Karlovec Ludbreški, dok su općinu Martijanec zastupala četiri člana iz DVD-a Vrbanovec i dva člana DVD-a Martijanec.

Nakon završnog ispita nazočnima su se obratili i općinski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček i predsjednik VZO Sveti Đurđ Krunoslav Turković koji su pohvalili zalaganje nazočnih u okviru osposobljavanja, uz izražene želje edukacije. Treba napomenuti kako je ovom programu osposobljavanja na području ludbreške regije prethodio nedavno završeni program za osposobljavanje vatrogasaca, dok je u završnoj fazi program osposobljavanja vatrogasnih dočasnika.

Također, vatrogasci ludbreške regije bit će među glavnim sudionicima edukativnih radionica u okviru projekta „Zajedno smo sigurni“, pokrenutog od strane Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg u kojima će se do kraja godine biti obrađeno sedam različitih tema vezanih uz reakciju šire društvene zajednice na prigodne nepogode i krizna stanja.

– U tom pogledu planirane su i dvije velike međuresorne taktičke vježbe, po jedna u Svetom Đurđu i Ludbregu, u kojima će sudjelovati različite žurne službe, zaključuju iz DVD-a.

FOTO: Vatrogastvo HR

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVI PUT U KOPRIVNICI

FOTO Cure iz Centra dobro su zagrijale publiku, a onda je stigao stari lav Željko Samardžić

U tijeku je tradicionalni svečani plesni Koncert koprivničkih folkloraša

FOTO/VIDEO Uživa se u pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, Podravine i Hrvatskog zagorja

KRISTIJAN BISTROVIĆ OD RUJNA JE STANOVNIK RUSKE ENKLAVE KALINJINGRADA I IGRAČ BALTIKE

‘Grad je jeftin i lijep, na gostovanja putujemo avionom, a o povratku u Hrvatsku još previše ne razmišljam’

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Peugeot završio u kanalu, očevid u tijeku

Susret s legendarnim alpinistom

FOTO Stipe Božić gostovao u Đurđevcu

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kak je propalo održavanje zgrada v Đurđevcu

Upišite pojam koji želite pretraživati