Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Odlični rezultati državne mature: Koprivničanka Klara najbolja u državi iz matematike!

Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke Gimnazije pohvalio se, kako kaže, odličnim rezultatima svojih gimnazijalaca na državnoj maturi.

-Nakon objave i analize konačnih rezultata ispita Državne mature provedenih u ljetnom roku 2022. godine možemo zaključiti da su usprkos korona krizi, hibridnoj nastavi i svim preživjelim otegotnim okolnostima koprivnički gimnazijalci izvrsno okrunili svoj četverogodišnji predani rad i uspješno završili gimnazijsko obrazovanje – ističe Robotić i dodaje kako su rezultati iznadprosječni što opravdano pozicionira GFG KC među najuspješnije srednje škole u RH.

Koprivnički gimnazijalci su obavezne ispite položili s 94 posto prolaznosti, a pravo upisa na višu razinu obrazovanja steklo je 93 posto naših maturanta čime je u potpunosti opravdana misija škole kao najbolje pripreme za tercijarno obrazovanje i život.

Vjekoslav Robotić

-Naši maturanti su se temeljem rezultata Državne mature pozicionirali na rang listama na prva mjesta na 58 studijskih programa u Hrvatskoj te na druga mjesta na 42 studijska programa – kaže Robotić.

Prvoplasirani su na rang listama studijskih programima na: FER Zagreb, PMF Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb, Rudarsko-geološko naftni fakultet Zagreb, Ekonomski fakultet Rijeka, Filozofski fakultet Zagreb, Fakultet kemijskog inženjerstva Zagreb, PMF Split, Tehničko veleučilište Zagreb, Sveučilište Sjever, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, FOI Varaždin, Tekstilno tehnološki fakultet u Zagrebu, Filozofski fakultet Zagreb, Filozofski fakultet Osijek, Agronomski fakultet Zagreb, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Puli i dr.

-Učenica GFG Klara Šerbetar napisala je ispit iz matematike na A razini sa 100 posto uspješnosti što je najbolji rezultat u Hrvatskoj (od 28.451 pristupnika) te je s odličnim uspjehom položila i Hrvatski jezik, Engleski jezik, Fiziku i Informatiku – dodaje Robotić i navodi kako je učenik Dominik Nemčić riješio ispit iz Engleskog jezika s 100% uspješnosti.

Učenica Iva Šimek je svih 6 ispita državne mature: Hrvatski jezik, Engleski jezik, Matematika, Kemija, Biologija i Fizika položila s odličnim uspjehom. Među najuspješnijim učenicima treba istači i učenike Mihovila Mađerića (petorangirani od svih pristupnika iz Informatike) i Lovru Klobučara koji su sve ispite položili s odličnim uspjehom.

FOTO GFG

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

rezultati poslovanja za 2023. godinu

Podravka ostvarila rekordnu dobit. Martina Dalić: Plaće radnika u tri su godine rasle za 52 posto

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati